Kritikán alul teljesítettek

A harmincöt éves Nagy Miklós (labdával) rutinja, no meg öt gólja jelentős segítség volt ősszel a dombrádi csapat számára
A harmincöt éves Nagy Miklós (labdával) rutinja, no meg öt gólja jelentős segítség volt ősszel a dombrádi csapat számára - © Fotó: Pusztai Sándor
Dombrád – A dombrádi „sztárfutballisták” jelentősen elmaradtak a remélt teljesítménytől.


Kató Istvánnal kezdte, Kozma Zsolttal folytatta, majd az ideiglenesen beugró Tóth János egyesületi elnökkel a kispadon fejezte be az őszt a Dombrád. Vagyis nem volt fenékig tejfel az élet a megyei első osztályban újonc megyei első osztályú futballcsapat háza táján. Régen rossz, ha egy fél szezon során ennyi edzőt „elfogyaszt” az együttes, ebből sok jó aligha sülhet ki. Miként a Tisza-partiak esetében, akik a siralmas idegenbeli szerepléssel (otthonról kimozdulva valamennyi fellépésüket elbukták…), no meg a hazai botlásokkal saját sírjukat ásták meg. Temetni azonban még nem kell őket, mindazonáltal tavasszal valóban látványos feltámadásra lesz szükség, hogy elkerüljék a süllyesztőt.

– A keretet úgy alakítottuk ki a nyáron, hogy elérjük célunkat, a biztos bennmaradást – mélyedt a részletekbe Tóth János. – Ehhez képest kritikán alul teljesítettünk, ennek a csapatnak lényegesen jobban kellett volna szerepelni! Azt gondolom, leginkább a fegyelmezetlenség vezetett idáig, emellett azok a játékosok, akik „sztárfutballistának” számítanak nem hozták azt a szintet, ami egyébként jelentős múltjuk alapján joggal elvárható lenne. A tizenöt mérkőzés során két-három labdarúgó akadt, aki minden alkalommal a valódi tudásának megfelelően futballozott, a többi, sajnos nem.
Ragozhatnám tovább a témát, de most már nem érdemes. Ugyanakkor el kell ismerni, az edzőváltások sem sokat segítettek, bár ez nem az érintett szakvezetők hibája. Az edzéslátogatottság ugyanis, főleg az idény hajrájában csaknem egyenlő volt a nullával, ilyen körülmények között senki nem tehet csodát.

Egyelőre csak az biztos, hogy a Dombrád egyáltalán nem adta fel a harcot, miközben napokon belül eldőlhet az edzőkérdés. Legalábbis Tóth János reményei szerint, elvégre kardinális kérdés, ki vezeti csatába a gárdát a tavaszi hadjárat során.

– Minden megpróbálunk annak érdekében, hogy megragadjunk ebben az osztályban, meggyőződésem, a jelenlegi csapatnak erősítés nélkül feljebb lenne a helye a tabellán. Ettől függetlenül nagy valószínűséggel lesz a keretben változás, négy-öt játékost cserélni fogunk – szellőztette meg Tóth János.

Dombrádi darabok

A Dombrád megyei I. osztályú csapatának bajnoki mutatói

14. Dombrád 15 3 – 12 18–34 9

Hazai pályán: 8 3 – 5 13–15 9

Idegenben: 7 – – 7 5–19 –

Házi góllövőlista. 5 gólos: Nagy Miklós. 3 gólos: Varga Dávid. 2 gólos: Boros Máté, Szabó Mihály. 1 gólos: Borbély László, Bun Roland, Dallos László, Géczi István, Jóni Gábor, Tóth Ákos.

KM-KT

Címkék: , ,


Dombrád.
SZON.HU


hirdetés