Több tűzesethez is riasztották a tűzoltókat – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. február 26-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották a tűzoltókat hétfőn Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Három hektáros területen foltokban gyulladt meg a száraz aljnövényzet a délutáni órákban Dombrád külterületén. A cigándi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Hasonló eseménynél kellett a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak beavatkozniuk Nyírtelek mellett, a Belegrád tanya közelében, de Kisvárda határában a 4-es számú főút mellett kisebb területen adott feladatot a meggyulladt aljnövényzet oltása. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltókat Tiszalökre, míg a nagyecsedi önkéntes és a mátészalkai hivatásos tűzoltókat Nagyecsed külterületére riasztották az esti órákban, ahol ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy családi ház kazánháza hétfőn délután Leveleken, a Táncsics utcában, ahol a puffertartály szigetelése égett. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az összehordott papírhulladék és hűtőszekrény gyulladt ki hétfő délután egy nyíregyházi ingatlanban a Vandlik Márton utcában. Az épület lakatlan volt. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Dombrád.
SZON.HU


hirdetés