Kelet-retro

2020.07.16. 08:00

Üveghiány miatt nem gyártanak még több Bambi üdítőt Nyíregyházán

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forrás: Székely Hírmondó

1960. július 16., szombat

Üveghiány miatt nem gyártanak még több Bambi üdítőt Nyíregyházán

A Gyümölcs, Szeszfőzde és Szikvízipari Vállalat az idén kezdte meg a Bambi gyártását, és mindjárt az első félévben 377 hektolitert állított elő, illetve adott el. Ezzel a mennyiséggel szinte csak Nyíregyházát és közvetlen környékét látta el, a megye területére csak egészen keveset szállított.

Sokkal nagyobbak az igények, a vállalat üveg hiányában nem tudja fokozni a termelést. Jó lenne, ha üveggyáraink is tennének valamit az igények kielégítésére, az üdítőitalok népszerűsítéséért.

1970. július 16., csütörtök

Négyen haltak meg az amerikai férfi Ausztriában bérelt kocsijában Vásárosnaménynál

Júniusban érkezett szüleihez látogatóba Ópályiba Ausztriában bérelt személygépkocsival, feleségével és három gyermekével O. M. amerikai állampolgár.

Július 14-én Ibrányban és Bujon járt, gépkocsijában vitte az ópályi háziorvost, az orvos feleségét és három gyermeküket. Bujon felvettek még egy kislányt, úgy indultak Vásárosnamény felé. Este negyed nyolckor érkeztek a község szélén lévő éles útkanyarhoz, és a megengedettnél jóval nagyobb, körülbelül óránként 120 kilométeres sebességgel haladó kocsi először egy fának ütközött, majd az árokba borult.

A baleset következtében az orvos, a felesége, négyéves gyermekük, valamint a buji kislány kórházba szállítás után a sérüléseibe belehalt. Két gyerek és a vezető nyolc napon túl gyógyuló, nem életveszélyes sérüléssel a vásárosnaményi kórházban fekszik. A Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-Főkapitányság a baleset ügyében vizsgálatot folytat.

1990. július 16., hétfő

Elkészült Nyíregyháza jelentős új beruházása, a Domus Lakberendezési Áruház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában