Döntött a bíróság a polgármesteri tisztségről

Döntött a bíróság a polgármesteri tisztségről
Demecser, Nyíregyháza – A Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2018. február 19-én ítéletet hozott a demecseri polgármesteri tisztség betöltésének ügyében.

Demecser Város Önkormányzat Képviselő-testülete keresetet nyújtott be a polgármester ellen a polgármesteri tisztségének megszüntetése érdekében, és kérte a bíróságtól a polgármesternek e tisztségéből történő felfüggesztését is.

A bíróság a képviselő-testület által benyújtott keresetet elutasította. Ítéletében megállapította, hogy a képviselő-testület a kereset benyújtásáról szóló döntésében nem tartotta be a helyi önkormányzatokról szóló törvény, valamint a Közigazgatási jogegységi határozat rendelkezéseit.

E szerint a per megindításához nem elegendő, ha a képviselő-testület a polgármesteri tisztség megszüntetése iránti kereset benyújtásáról határoz, a határozatnak a kereset benyújtása alapjául szolgáló törvénysértéseket vagy mulasztásokat is meg kell jelölnie.

Az ítélet nem jogerős.

– Dr. Toma Attila sajtószóvivő –


Demecser - Mint lapunkban beszámoltunk róla, Demecser képviselő-testülete október 30. óta már többször is kérte a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól, hogy tisztségéből függessze fel Váradi László polgármestert. Tárgyalás: február közepén Kérték tisztségének felfüggesztését a vizsgál...
hirdetés