Döntöttek: betegsége miatt nem büntethető a tornyospálcai gyilkos

Akt.:
Döntöttek: betegsége miatt nem büntethető a tornyospálcai gyilkos
© Forrás: tenyek.hu
Nyíregyháza, Tornyospálca – A Nyíregyházi Törvényszék 2019. március 29-én felmentette az emberölés bűntettének vádja alól T. B. vádlottat, s egyidejűleg elrendelte a kényszergyógykezelését. A tényállás szerint a vádlott a gyógyszerei szedését 2018. január 20.

napját megelőző kb. egy hétben felére csökkentette, majd az utolsó két napban teljesen elhagyta, ami mentális állapotában egyensúlyvesztést eredményezett.

2018. január 20-án a kora reggeli órákban munkásokat szállított lakóhelyéről személygépkocsival a családja tulajdonában álló gyümölcsösbe, majd hazament. A lakóházban odament az ágyban fekvő édesapjához, s őt előzetes vita nélkül egy késsel test-szerte szurkálni kezdte. Az elszenvedett sérülések olyan súlyosak voltak, hogy a sértett a helyszínen életét vesztette.

A bíróság által kirendelt szakértők véleménye alapján a vádlott kóros elmeállapotú, elmebetegségben szenved, ami azt eredményezte, hogy cselekménye elkövetésének következményeit nem tudta felmérni, illetve nem tudott a felismerésnek megfelelően cselekedni. A bíróság megállapította, hogy a vádlott cselekménye bűncselekmény, de nem büntetendő cselekmény, mivel a hatályos jogszabályok alapján a kóros elmeállapotú személy nem büntethető.

A kényszergyógykezelést az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyintézetben hajtják végre zárt, kórházi körülmények között, amely a Budapesti Fegyház és Börtön területén helyezkedik el. Az elrendelt intézkedésre a szabadságvesztés büntetéshez hasonló, szigorú szabályok vonatkoznak. A kényszergyógykezelt az intézményt nem hagyhatja el, folyamatos felügyelet alatt áll.

Az ítélet jogerős.

Az ítélet jogerős.

– Nyíregyházi Törvényszék –


A tárgyalás március 29-én folytatódik a Nyíregyházi Törvényszéken
Nyíregyháza, Tornyospálca - Folytatódott ifj. T. B. büntetőügyének tárgyalása. A pénteki tanúvallomásokat hallva úgy tűnt, ifj. T. B. szerető családban élt, az édesapjával közösen dolgoztak a gazdaságukban, mindig tisztességesen viselkedett a munkásokkal is. A férfi múltjáról, a korábban elkövetett ...

Tornyospálca - Másodszor is bestiálisan gyilkolt egy 36 éves férfi Tornyospálcán. Minden ok nélkül halálra szurkálta az apját, miután munkásokat vitt a család gyümölcsösébe. Annyira sokszor megszúrta, hogy az apának esélye sem volt. Évekkel korábban pedig a barátnőjét ölte meg kivételesen kegyetl...

Tornyospálca - A fejében lévő hangok súgták a tornyospálcai férfinak, hogy gyilkolja meg az édesapját, akit egyébként szeretett. Úgy tudjuk ezt mondta a 36 éves férfi, aki januárban 25 késszúrással végzett a férfivel. A fiú paranoid skizofrén, 15 évvel ezelőtt már gyilkolt, akkor a menyasszonyát ölt...
hirdetés