Dőőőőől a fa az erdei tornapályánál

Dőőőőől a fa az erdei tornapályánál
© Illusztráció: Speckled Wood
Nyíregyháza – Fakitermelés kezdődött az elmúlt hét végén a nyíregyházi Sóstói-erdőben.


A Nyíregyházi Erdészet által végeztetett munka érinti az erdő nyugati és keleti tömbjét egyaránt: az erdei tornapálya közelében, a kerékpárút és tanösvény mellett is dolgoznak a szakemberek. Egyrészt az elszáradt egyedeket távolítják el, másrészt egy nevelővágással a visszamaradó állomány jobb növekedésének elérése a cél. Kitermelik azoknak az úgynevezett hagyásfáknak a nagy részét is, amik a több mint öt évvel ezelőtti erdőfelújítás idején maradtak meg. Ezt a munkát az újulatot kímélve, a havas és megfagyott területet kihasználva végzik el.

A teljes beavatkozás összesen mintegy 27 hektárt érint. Várhatóan a csaknem 500 köbméter tűzifa jó része a szociális tűzifaprogramon keresztül jut el a rászorulókhoz. A fakitermelés előreláthatóan még idén befejeződik, addig az erdőjáróktól megértést és odafigyelést kérünk – hívta fel a figyelmet Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.


Nyíregyháza - A kellemes idő sokakat csábított Sóstóra a hosszú hétvégén. A NyírDrónnak köszönhetően most olyan szemszögből is megmutatjuk a tavat és a Sóstói-erdő színpompáját, ahogyan csak a madarak láthatták.
hirdetés