Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.04. 20:32

Tanulás, tudás, érvényesülés

<p>Miskolc - Tizenötödik alkalommal rendez országos közoktatási Konferenciát Lillafüreden a B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-kompetenciakrol/cn/boon-news-em_01-20071204-022541"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A kompetenciákról</B></A>&#160;<dia width="850" height="630" alt="Közoktatási konferencia, 2007.12.04."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_zoktat_si_konferencia__2007_12_04_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Közoktatási konferencia, 2007.12.04." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-kozokatasi-konferencia_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

A háromnapos tanácskozás ezúttal a Tanulás-Tudás-Érvényesülés címet viseli, ami nem véletlen. Mint Bozsikné Vig Marianna, az intézet megbízott igazgatója fogalmazott, a téma aktualitását az adja, hogy a jövőben rendkívül fontos szerepet kapnak a közoktatásban a kulcskompetenciák. Ennek szellemében módosult a Nemzeti alaptanterv, és ennek következtében dolgozzák át december végéig az iskolák saját programjukat. Az Európai Unió elvárása, hogy a diákok megfelelő képességekkel rendelkezzenek, melyeket alkalmazni is tudnak a gyakorlati életben. Ez egyébként a társadalomnak és a gazdaságnak is igénye - hangsúlyozta az igazgató.
A három nap alatt olyan modelliskolák is bemutatkoznak, melyekben már sikeresen működik a kompetenciafejlesztő, valamint az esélyegyenlőséget segítő program.

 

Díjazottak
A tanácskozás első napján a B.-A.-Z. Megye Közoktatásáért Közalapítvány Pedagógiai Díjat adományozott.
A díjazottak:
- Dr. Dankó József tanár (Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola, Tokaj)
- Dusza Árpád nyugalmazott tanár
- Jarasovics Lászlóné igazgatóhelyettes (Hétszínvirág Óvoda, Sátoraljaújhely)
- Kapinuszné Lengyel Lívia tanító (Petőfi Sándor Általános Iskola, Encs)
- Dr. Málik Jánosné igazgató (Egységes Pedagógiai Szakszolgálati Központ, Kazincbarcika)
- Palicz Istvánné igazgató (Egységes Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálati Intézmény, Sátoraljaújhely)
- Kovácsné dr. Nagy Emese igazgató (IV. Béla Körzeti Általános Iskola, Hejőkeresztúr)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!