Dortmundtól búcsú, világbajnokságon premier

Majoros Bence a dortmundi vasmacskával sem pózolhat többé
Majoros Bence a dortmundi vasmacskával sem pózolhat többé - © Fotó: tischtennis.bvb.de
Nyírbátor – Majoros Bence lejátszotta utolsó bajnokiját a sárga-feketéknél, és a válogatott feladataira koncentrál.

Azt nem állítanánk, hogy akkora csinnadrattával távozik a Borussia Dortmundból, mint klubjának korábbi futballistái, Pierre-Emerick Aubameyang vagy kortársa, Ousmane Dembélé, de azért Majoros Bencét is elbúcsúztatták a sárga-feketék abból az alkalomból, hogy a német Bundesliga2-es klubból az élvonalbeli Bad Kirchenbach csapatához igazol.

– A Bad Hamm elleni hazai meccsünkön búcsúztattak el bennünket, akik máshova igazolunk, aztán a Bad-Homburg elleni idegenbeli meccs jelentette az utolsó dortmundi színekben játszott bajnokimat – mesélte a nyírbátori nevelésű Majoros Bence, aki a vasárnapi mérkőzés után háromnapos pihenőt kapott, hogy aztán nekivágjon a közvetlen világbajnoki felkészülésnek. – Az utolsó meccsen sajnos kikaptunk hat négyre, így negyedikek lettünk, holott győzelmünk esetén meg lehetett volna az ezüstérem.

Majoros Bence számára az imént említett háromnapos pihenő már csak azért is indokolt, mert a szezonbeli utolsó csapatmeccse előtt a szlovén és a horvát nemzetközi bajnokságon is indult, két-két versenyszámban, hiszen a felnőttek mellett az U21-esek között is szerepelt. Szlovéniában a fiatalabbak között megszerezte karrierje első nemzetközi tornagyőzelmét, de a horvátországi negyeddöntő miatt sincs miért szégyenkeznie.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2018. április 19-i számában és a www.kelet.hu oldalon.
hirdetés