Dr. Dohanics Sándor kapta a kiváló orvosoknak járó díjat

By Bednárik Mónika
Akt.:
Dr. Dohanics Sándort felesége és öt gyermekéből négy elkísérte a díjátadásra
Dr. Dohanics Sándort felesége és öt gyermekéből négy elkísérte a díjátadásra
Nyíregyháza – Az egészségügyben dolgozók vérzivataros időket élnek, csapataink harcban állnak minden fronton, ezért jó néha megszakítani ezeket a napokat és igazi, örömteli ünneppé varázsolni – mondta bevezetőjében dr. Losonczy János, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) megyei területi szervezetének elnöke a szerdai elnökségi ülésen, amikor átadták a Kamarai gyűrűt, a kiváló orvosoknak járó díjat dr. Dohanics Sándor nyugalmazott sebészfőorvosnak.

– Az egész életem a sebészeten, a kórházban telt. Még akkor is ott töltöttem a nap felét, amikor körzeti orvosként kellett dolgoznom – elevenítette fel a múltat a 82 éves kitüntetett. Máig tartó tisztelettel és szeretettel említi dr. Eisert Árpádot, aki mellett a Sebészeti Osztályon egyedülálló és bravúros műtéteken asszisztálhatott.

– Megértettem és megtanultam mellette, hogy úgy lehet közösséget teremteni és megtartani, ha az ember jószívvel, szeretettel van a munkatársai iránt – mondta dr. Dohanics Sándor, aki osztályvezető főorvosként is ezt az elvet követte. Érsebészeti munkássága a 60-as években kezdődött, s a 70-es évek közepétől a megye kizárólagos érsebészeti ellátását is az ő szakmai irányításával végezték.
hirdetés