Dr. Nagy István: “Eredményes állattenyésztés csak egészséges állatokkal lehetséges”

Akt.:
Dr. Nagy István: “Eredményes állattenyésztés csak egészséges állatokkal lehetséges”
Nyíregyháza – A megyei állatorvosi kamara éves továbbképzését tartotta csütörtökön Érpatakon. A tanácskozáson tiszteletét tette dr. Nagy István agrárminiszter is, aki köszöntőjében kifejtette: az afrikai sertéspestis elleni küzdelemben egységet kell alkotnia az állatorvosi szakmának.

– Eredményes állattenyésztés csak egészséges állatokkal lehetséges, ehhez pedig az állatorvosok összehangolt munkája is szükséges – emelte ki dr. Nagy István. Hozzátette: a madárinfluenza idején az agrártárca és az állatorvosi kamara alkotta egység eredményre vezetett, most itt az újabb kihívás.

– Romániában és Ukrajnában komoly gazdasági károkat okozott már az ASP vírus, meg kell akadályozni azt, hogy hazánkban is felüsse a fejét a házi sertésállományban a betegség, hiszen az jelentősen gyengítené az exportpiaci lehetőségeinket – fogalmazott dr. Nagy István.

– Ebben az esetben az európai média nem csak annyit írna, hogy Rózika néni háztájijában két malac megfertőzödött, hanem azt, hogy a magyar sertésállományt is megfertőzte az afrikai sertéspestis – emelte ki az agrárminiszter.

Részletek lapunk október 5-i számában és a www.kelet.hu oldalon.
hirdetés