Droglabort kerestünk a tanyavilágban

By Pusztai Sándor
Akt.:
Droglabor
Droglabor
Nyíregyháza – A rendőrség ismét droglabort számolt fel, ezúttal Kordovánbokorban. A két napja tettenért személyeket elfogták, őrizetbe vették. A portán nagy mennyiségű mákőrleményt és vegyi anyagokat találtak.

Az elmúlt egy évben Nyíregyháza vonzáskörzetében immár öt droglabort számolt fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság. Az öt helyszínen lefoglalt kábítószer-nyersanyag fekete piaci értéke összességében meghaladja a százmillió forintot, amelynek kereskedelmi forgalomba kerülését az előállító helyek felszámolásával sikerült megakadályozni. A korábbi négy ügyben összesen nyolc, magyar illetve ukrán állampolgárságú személy van jelenleg is előzetes letartóztatásban.

A januárban felderítet droglabor alig két kilométerre volt a most felderített labortól. A környék annyira elhagyatott, hogy nem kell különösebb körülmény ahhoz, hogy az itt lakó a közvetlen szomszédjával egy hétig ne beszéljen. A portákon szinte senkit nem találtunk, csak a házőrzők csaholtak egymás ellen. Végül innen-onnan összeszedett információ töredékekből derült ki hol járhattak a rendőrök. A környék amúgy szép, az itt lakók tudják egymásról, ki termeszt palántát, ki dohányt, vagy káposztát. A rendőrségi rajtaütésről nem sokat tudtak, de látták őket erre mozogni, illetve azt is megmutatták merre szoktak portyázni a nyomozók.

A rendőrség közleménye szerint az ügynek várhatóan több gyanúsítottja is lesz, a rendőrség nagy erőkkel keresi az ügyben érintett további személyeket.

A képsorban látható fotók a környéken illusztrációs céllal készültek.

 

 

Ismét droglaborra bukkantak a rendőrök NyíregyházánA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés