Drogprevenciós konferenciát tartott a rendőrség Mátészalkán

Drogprevenciós konferenciát tartott a rendőrség Mátészalkán
© Fotó: police.hu
Mátészalka – A prevenció szempontjából kulcsfontosságú a közös célok meghatározása és az összefogás.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság „Drogok Tükrében” címmel rendezett a közelmúltban szakmai konferenciát a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltségével együttműködve. A konferencia középpontjában a devianciák visszaszorítása és a drogprevenció állt.

Az előadások során Kertész Veronika, a mátészalkai Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola védőnője egészségügyi és mentálhigiénés előadásában ártó és veszélyeztető kockázati tényezőkről beszélt, amelyek a test és lélek függőségét okozzák.

Szabóné Farkas Tünde r. őrnagy a kapitányság bűnmegelőzési előadója a szülők szerepének fontosságát és lehetőségeiket emelte ki a megelőzés terén.

Dr. Bakos Olivér r. ezredes, kapitányságvezető a konferenciát végül azzal zárta, hogy az eredmények kimenetelei a közös cél meghatározásában rejlenek. A társadalomnak kiemelt szerepe van abban, hogy a különféle veszélyhelyzetek felismerhetővé váljanak, és a meghozott döntések a cselekvések tekintetében a felismerést, a dönteni tudást, az elutasítást, szó szerint a – NEM – kimondását segítsék elő. A kapitányságvezető hangsúlyozta, hogy folyamatos és rendszeres kapcsolattartás, összefogás szükséges a távlati célok eléréséhez. Ennek érdekében a kapitányságvezető a Szabolcs- Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetőjével, Dr. Kovács Attila r. alezredessel a jelenlévőknek a közös célok eléréséhez szakmai támogatásukat ajánlották fel.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés