Drónok harca a nyíregyházi fiesztán

Mi a drón, és mire jó? Ez is kiderül
Mi a drón, és mire jó? Ez is kiderül
Nyíregyháza – A fotózás trükkjeitől a drónok építéséig a megyei könyvtár Internet Fiestáján.


Az elmúlt években elképesztő ütemben felgyorsult a drónok fejlődése, és egyre jobban teret hódítanak a lakosság körében is. Van-e Magyarországon a drónok használatának kultúrája, milyen törvények vonatkoznak a pilóta nélküli repülő járművekre?

Mindenkinek van okostelefonja

Ezekre a kérdésekre is választ ad Bódi László, aki nemcsak előadást tart, hanem drónsimogatásra és -szimulátor kipróbálására is várja a fiatalokat és idősebbeket, valamint a drónépítés rejtelmeibe is bevezeti a jelenlévőket.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban folytatódik az Internet Fiesta rendezvénysorozat, s mielőtt március 25-én, hétfőn 11 ­órától elmerülnének az érdeklődők a drónok világában, 10 órától Bódi Sándor arra keresi a választ: Ma már mindenki „fotóriporter”? Az előadó szerint a fotózás trükk­jei elsajátíthatóak, amire szükség is van, hiszen mindenki zsebében ott lapul egy okostelefon, amivel „tudósít”.

KM


Szabolcs-Szatmár-Bereg - Ma már nem ritkák a Nyíregyházán készült lélegzetelállító drónfelvételek, a megye többi részét ugyanakkor ritkán láthatjuk madártávlatból. Az OzoneTV pótolta ezt a hiányosságot: egy oktokopterre szerelt kamerával bemutatják Szabolcs-Szatmár-Bereg majd' összes látnivalóját a ...

Nyíregyháza - Megérkezett a nyíregyházi drónfotókból készült legújabb válogatás, ami a szokásosnál is változatosabb: a drón repült éjjel és nappal, Sóstótól a vasútállomásig, s közben megörökítette a március 15-ei díszben pompázó utcákat vagy épp a komor felhőket a belváros felett. Fotók: Nyírdró...
hirdetés