Videó: „Drónszelidítő” fegyvert fejlesztettek ki a Kalasnyikovnál

Akt.:
„Drónszelidítő” fegyvert fejlesztettek ki a Kalasnyikovnál
„Drónszelidítő” fegyvert fejlesztettek ki a Kalasnyikovnál - © Fotó: www.rbc.ru
Oroszország – A külsőleg gépfegyverre hasonlító eszköz megvakítja és -süketíti a távirányítású repülő szerkezeteket, de adottságai révén akár pokolgépek hatástalanítására is alkalmas.

Az orosz Kalasnyikov fegyvergyártó konszern a múlt heti Armija-2017 haditechnikai kiállításon mutatta be legújabb fejlesztésű eszközét, amely elsősorban a távirányítású szerkezetek megbénításában jeleskedik. A Rex-1 névre hallgató fegyver nem okoz kárt semmiben, mégis hatékonyan alkalmazható a különböző repülő drónok, illetve az olyan robbanószerkezetek ellen, amelyeket például mobiltelefonnal hoznak működésbe.

Az eszköz nagy teljesítményű stroboszkóppal és lézerrel van ellátva, amivel könnyedén „megvakítja” a célba vett drón kíváncsi kameráját. Egy másik sugárzója pedig olyan rádióhullámokkal bombázza a repülőeszközt, amelyek minden egyéb rádiójelet kioltanak a közelében. A drón ily módon szinte kezes báránnyá válik, és simán leszállásra kényszeríthető.

A Rex-1-et a Kalasnyikov cégcsoport ZALA Aero nevű fejlesztőlaborjának munkatársai elsősorban hadicélú felhasználásra szánják. De elképzelhető, hogy „lebutított”, olcsóbb változata a lakosság számára is elérhető lesz. Egy-egy ilyen eszköz árát ugyanis 5 és 50 ezer dollár közöttire tervezik. Így a jövőben akár hétköznapi háziasszonyok is könnyedén elbánhatnak majd a házuk udvarára szemtelenkedő kamerás kvadrokopterekkel – írja az rbc.ru.

– Palkó István –


Menet közben fogja be a menekülő kocsikat ez az új találmány
Az autós üldözés az egyik legveszélyesebb műfaj a világon, mind a menekülő jármű, mind az azt üldöző (jobb esetben) rendőrautó komoly baleseteket okozhat a nyaktörő tempójú száguldás során. Nyilván minden üldöző arra törekszik, hogy minél hamarabb rövidre zárja az ilyen szituációkat, és az amerikai ...
hirdetés