Duális képzés Jabil Circuit Magyarország Kft.-nél

Akt.:
Duális képzés Jabil Circuit Magyarország Kft.-nél
© Stefanovics Viktória
Fontos, hogy az egyetemisták már tanulmányaik alatt tapasztalatot szerezzenek, ezzel ugyanis nagyobb eséllyel indulnak majd a munkaerőpiacon pályakezdőként, mondja Stefanovics Viktória. Éppen ezért jelentkezett a Jabil Circuit Magyarország Kft. duális képzés programjába, az ott szerzett tapasztalatairól számol be interjúnkban.

Milyen előnyökkel jár a duális képzés a hallgatók számára?

A program legnagyobb pozitívuma kétségtelenül a tapasztalatszerzés. Szerintem minden egyetemistának hasznára válik, ha már a tanulmányai alatt betekintést nyer a munka világába, és az elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatra is szert tesz. Óriási előny lesz ez a diploma megszerzését követően, pályakezdőként. Emellett nekem személyesen az is fontos volt, hogy tudtam: ha helyt állok a Jabilnél, akkor jó eséllyel azonnal munkába is állhatok főállásban, miután elvégeztem a nemzetközi gazdálkodás szakot.

Miért épp a Jabilre esett a választásod, mit tapasztaltál a cégnél duális hallgatóként?

Egyfelől praktikus okai vannak a döntésnek, olyan vállalatot igyekeztem választani, amely a közelben működik. A Jabilhez hasonlóan én is tiszaújvárosi vagyok, így könnyen be tudtam járni dolgozni. Másfelől ismerősök véleményére is alapoztam: tudtam, hogy a Jabil a megye legnagyobb foglalkoztatója, és hogy a világ vezető vállalatainak beszállítója. Úgy véltem, hogy a bérgyártás igazán izgalmas közeg, ami sok-sok tanulnivalót tartogat számomra. Jeleneleg a beszerzési osztályt támogatom, az árazás folyamatában veszek részt az autóipari szektoron belül. Annak ellenére, hogy kevesebb mint egy éve vagyok itt, már most is felelősségteljes feladatokat kapok, és más területek működésébe is betekintést nyerhetek majd. Nagyon sokat köszönhetek a kollégáimnak, akik segítenek a tanulásban, és támogatnak a feladatok megoldásában – minden segítséget megkapok tőlük. Összességében azt mondhatom, hogy fiatalos, lendületes, segítőkész csapatban dolgozom és élvezem azt, amit csinálok. Ezért is örülnék, ha a diploma megszerzését követően főállásban is a Jabilben folytathatnám.

Mit üzensz azoknak a középsikolásoknak, akik még a duális képzés előtt állnak?

Mindenekelőtt azt, hogy ne féljenek belevágni, hiszen egyedülálló lehetőséget szalasztanának el! Gondoljanak csak bele, hogy mire megszerzik a diplomát, már legalább 3 éves tapasztalatuk lesz – ez azért óriási előny! És egy olyan rugalmas gyakorlati hely, mint a Jabil, könnyedén összeegyeztethető a tanulmányokkal is. Sőt, abban is támogatnak, hogy a vizsgaidőszakot sikeresen zárjam. Ha egy olyan élvonalbeli cégnél vesznek részt duális képzésben, mint a Jabil, az csak a javukat szolgálja, hiszen valós, hasznos munkatapasztalatra tehetnek szert.

– PR cikk –
hirdetés