Ducitábor Győrújbaráton

Túlsúlyos gyerekeknek szervezett négynapos életmód tábort két háziorvos Győrújbaráton. Vasárnapig tart, majdnem százan vesznek részt benne.

A gyerekek többféle sportot is kipróbálhatnak, és kizárólag zsírszegény, diétás ételeket esznek. A szervezők elsősorban szemléletváltást akarnak náluk elérni, nem gyors fogyást.

A táborban 10 és 14 év közötti gyerekek vannak, mindegyiküknek a háziorvos javasolta a négynapos programot. Fizetni nem kellett érte, mindenki kapott beutalót. Ducitábort egyébként tavaly szerveztek először Győrújbaráton. A programban egyebek mellett vízitorna, labdajátékok, futás és úszás szerepel. Azt is elmagyarázzák a gyerekeknek, hogyan kell helyesen taplálkozniuk. A tavalyi tapasztalatok azt mutatták, hogy a táborban résztvevők közül minden második gyerek egészségesebben táplálkozott, és többet mozgott a négy napos program után.

A túlsúlyos gyerekek felnőtt korukban lényegesen gyakrabban lesznek szív- vagy cukorbetegek megfelelő testalakatú társaikhoz képest. Magyarországon felmérések szerint a 10 és 14 év közötti gyerekek harmada túlsúlyos, 100 gyerekből 6 pedig kórosan elhízott.A háziorvosok Győr környékén több mint 7500 fiatalt vizsgáltak meg az elmúlt hónapokban. Az eredmény megdöbbentő, minden harmadik gyereknek volt súlyfeleslege – tudta meg a Független Hírügynökség győri tudósítója.
hirdetés