Dudás-próba a dobogóért

A jó erőben lévő Nagy Dávid (4) hű maradt a vásárosnaményiakhoz
A jó erőben lévő Nagy Dávid (4) hű maradt a vásárosnaményiakhoz - © Fotó: Pusztai Sándor
Vásárosnamény – Naményban sikerre éhesek a játékosok, szeretnének minél többet kihozni magukból.

A naményi focibarátok alighanem szeretik a hideg dzsúzt a tikkasztó hőségben. A csapatnév száraz tényként azt sugallja ugyanis, hogy dől a lé a beregi brigádhoz: Austria Juice-Vásárosnamény.

Nincs teher a vállakon

A Tiszántúli Takarék megyei első osztályú bajnokságban unikumnak számít a Kraszna-parti gárda, hiszen egyetlen ellenfél sem ihat előre a medve bőrére, bárkit képesek legyőzni a kategóriában. Méltán végeztek az előző idényben a negyedik helyen.

– Nem akarunk senkinek a vállára terhet rakni, de a közvélemény is elvárja, hogy ha már ilyen előkelő pozícióban végeztünk, akkor az új szezonban is legyünk harcban a dobogóért – fejtegette Dudás Zoltán edző, aki az utóbbi keretből hat játékossal nem dolgozhat együtt. – A legérzékenyebb veszteség Lizák Bence távozása, hiszen gólerős támadó igazolt el Gyöngyösre. Balogh Gyula a tarpaiakat választotta, Lakatos Tamás Gyulaházára szerződött, Csordás Attila és Zán Bence nem ment messzire, csak Gergelyiugornyára, míg Danku Attila Beregdarócon folytatja a pályafutását.

Jóformán egy csapatnyi játékos választotta a vásárosnaményiakat, ami jelzi, hogy vonzó lehet részt venniük a Dudás-próbán.

– Szabó Roland eddig Nyírbátorban szerepelt, Tóth Tamás és Schmidt Péter Rakamazról érkezett, a Nagy Miklós, Géczi István, Puskás Ádám trió eddig Dombrádon kapott lehetőséget, Ács Szabolcs Beregdarócról jött, Kasza Ádám pedig Nagyhalászból igazolt hozzánk.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy az előttünk végzett Nyírgyulaj és Nagyhalász is erős csapat, a feltörekvő Ibrány is komoly célokat dédelget, de tudok még több olyan együttest is, amelyik ott lehet az élmezőnyben. Kiélezett lesz a bajnokság. Jó a játékosállományunk, néhány futballistánk két poszton is bevethető. A Magyar Kupában szeretnénk továbbjutni, ami nem lesz egyszerű feladat. A következő hétvégén kezdődik a bajnokság, és szeretnénk felkúszni a dobogóra. Sikerre éhes, pozitív mentalitású játékosaink vannak, remélem, hogy ezt a pályán is bizonyítják.

LTLTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés