Húsvéti rekordok Nyíregyházán

Akt.:
Nyuszis rekord
Nyuszis rekord
Nyíregyháza – Április 4-én, szerdán két nyuszi rekordot is állítottak a Korzóban.

10 órától a „Legtöbb nyuszi egy helyen!” elnevezésű magyar rekordkísérlet részese lehetett minden érdeklődő.

 

A rekordkísérletben a jelmezes nyuszinak öltözött résztvevőket számlálta a bizottság, akik egyszerre mutattak be egy vidám, nyuszis koreográfiát. A nyíregyházi iskolások, óvodások valamint a nyíregyházi tánciskolák közreműködésével közel 1100 fő regisztrált a rekordkísérlethez, akik közül több mint 700 fő egyszerre táncoló nyuszival meg is döntötték a Korzó szervezésében a magyar rekordot.

 

A rekordkísérlet résztvevőinek legalább nyuszi fület kellett viselniük, ezt az első 1.000 jelentkező ajándékba kapta a Korzótól a helyszínen! A résztvevőket arcfestők festették ki nyusziknak.

 

A saját nyuszi jelmezben érkezőket különleges ajándék várta a Léggömb Shop Party Point, az Aquarius Élményfürdő és az Y2K Tánciskola jóvoltából!

 

Helyszín: Korzó előtti tér

 

A színpadon a Zentai Edit, a Sunshine Rádió műsorvezetője és Majrovich János (Majro), a „Y2K Tánciskola” vezetője egy rövid, nyuszis koreográfiát mutatott be a gyerekekkel közösen.

A helyszínen a fiúk locsolkodóversekkel örvendeztették meg a közönséget és húsvéti fotóparaván várta a gyerekeket!

A rekorddömpinget a Party Point Léggömb Shop (4400 Nyíregyháza, Epreskert u. 5. Levendula Társasház) fokozta, hiszen felállította „Az ország legnagyobb léggömbszobra” magyarországi rekordját a Korzó Bevásárlóközpont „A” épületében. 

A Magyarországi Rekordok Adatbázisa, a rekordok.hu hivatalos bejegyzése szerint a 11,1 m magas, több mint 6200 db léggömbből álló legnagyobb szélességében 6,8 m-es óriás léggömb nyuszit 25 munkaóra alatt készítette el az ország első léggömb, parti kellék és dekorációs hálózatának 13 dekoratőre.

A léggömb szobor 2012. április 7-ig tekinthető meg a helyszínen.

Sipeki Péter
hirdetés