Durva baleset Papon: letarolta a közmunkásokat az autó, 9 ember sérült meg

Akt.:
Durva baleset Papon: letarolta a közmunkásokat az autó, 9 ember sérült meg
© Fotó: police.hu
Pap – Árokban dolgozó közmunkások közé csapódott egy gépkocsi.

Kilencen sérültek meg abban a balesetben, ami Papon történt 2019. március 20-án 13 óra 32 perckor. A járművezető Audi típusú személygépkocsijával közlekedett Papon, a Kossuth úton. A gépkocsivezető egy kanyarban – eddig tisztázatlan okból eredően – elvesztette uralmát a járműve felett, lesodródott az úttestről és a mellette húzódó betonárokba hajtott. Hét közmunkás dolgozott ott, amikor a személygépkocsi közéjük csapódott.

Fotó: Traffipax Kisvárda

A baleset következtében öt munkás súlyos, további kettő, valamint a 43 éves tuzséri járművezető és utasa, egy 39 éves aranyosapáti nő könnyű sérülést szenvedett. A járművezető vonatkozásában ittasság gyanúja nem merült fel. A sérülteket 6 mentőgépkocsi és 2 mentőhelikopter vitte kórházba. A mentés és a helyszínelés idejére a rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A forgalomkorlátozást 2019. március 20-án 17 óra 42 perckor feloldották, a forgalom immár zavartalanul halad.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, a közúti közlekedésre vonatkozó szabályokat mindig tartsák be és megfelelő körültekintéssel közlekedjenek!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –

A katasztrófavédelem közleménye:

Lesodródott az útról és az árokba csapódott egy személyautó Pap településen, a Kossuth Lajos utcában. A balesetben több könnyű és több súlyos sérült van. A helyszínen teljes útlezárás van érvényben. A balesethez a kisvárdai hivatásos tűzoltók érkeztek és elvégezték a jármű áramtalanítását. A területre mentőhelikopter érkezett és elindult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés