A DVTK-meccs volt az egyértelmű mélypont

Akt.:
A DVTK-meccs volt az egyértelmű mélypont
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Az utolsó négy bajnoki találkozó statisztikáját böngésztük át.

A lokiblog.eu portál górcső alá vette a DVSC legutóbbi négy bajnoki mérkőzését az InStat-adatok alapján, ebből szemezgettünk. A debreceni gárda sorrendben a Paks, a Puskás Akadémia, a Mezőkövesd és a Diósgyőr ellen mérkőzött meg.

Kevesebbet birtokolták

A labdabirtoklás mind a négy találkozón 40 és 49 százalék között alakult hajdúsági szempontból, vagyis nem feltétlenül a piros-fehérek dominanciájáról szólt a legutóbbi négy forduló.

Az InStat-pontszámok alapján egyértelműen látszik, hogy a Diósgyőrben elszenvedett 1–0-s vereség volt a legrosszabb meccsük Kinyikéknek, bár ez a találkozót nézve is nyilvánvaló volt. A két legjobb mérkőzés ebből szempontból is a két győztesen megvívott volt, a Paks és a Puskás ellen, míg a kövesdi pontszerzés még az elfogadható kategóriába tartozott.

Az adatok alapján Tőzsér Dániel, Barna Szabolcs Bódi Ádám teljesített a vizsgált időszakban a legjobban, mindhárman 240 pont feletti értékkel. Míg érdekes módon a legrosszabb eredményt a kapus Nagy Sándor produkálta 201,5 ponttal. Mindez azt is tükrözi, hogy az igazán nagy bravúrokkal adós maradt a cerberus az említett négy összecsapáson.

Az első 14 forduló átlagát is meg lehet tekinteni a portálon, ott Pávkovoics Bence, Barna Szabolcs, Kusnyír Erik, Bódi Ádám és Tőzsér Dániel végzett az első öt helyen. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Pávkovics csak a legutóbbi hat bajnokin került be a Lokiba. Itt Csősz, Calvente és Bereczki áll az utolsó helyeken.

A Paks ellen az utolsó percben szerzett parádés Bódi-góllal nyert a Debrecen 2–1-re. A statisztikai adatok kiegyenlített küzdelmet mutatnak, a labdabirtoklás 44-56 százalék a Tolna megyeiek javára, a lövések száma, a passzok és nyertes párharcok is szinte azonosak a két csapatnál, viszont feltűnő, hogy a DVSC 13 szögletet rúgott, ebből kettő gólt eredményezett.

Ugyancsak kiegyenlített adatokat hozott a PAFC elleni, szintén 2–1-re megnyert bajnoki a Nagyerdei Stadionban. A labdabirtoklás 60-40-re a felcsútiak javára billent, de a gólveszélyesebb játékot a hazaiak produkálták.

A kövesdi, 2–2-es meccsen megfigyelhető, hogy tizenegyszer találta el a labdát a hétszeres bajnokcsapat, ebből lőtt be kettőt, míg a Zsóry mindössze négyből talált be kétszer. Az összecsapást nagyon sok passz jellemezte mindkét fél részéről, akkor birtokolta a legtöbbet a labdát a Loki a négy meccs közül (49%).

A keserves DVTK-mérkőzést nagyon gyenge játékkal abszolválták a cívisvárosiak, de az adatok alapján igaz ez a házigazdákra: ők háromszor, a lokisták mindössze kétszer találták el a kaput. A gyenge debreceni játék vége nem lehetett már, mint vereség, egy szintén halvány Diósgyőrtől.

TN


Debrecen - A Debrecen feltámasztotta az eddig "haldokló" DVTK-t. Egy héttel korábban szintén Borsodban vizitált a DVSC az OTP Bank Ligában, akkor Mezőkövesden ért el döntetlent a társaság, míg szombaton a Diósgyőrt látogatták meg a hajdúságiak. Az esélyek Herczeg András csapata mellett szóltak, h...

Debrecen - Fokozott érdeklődés előzi meg a vasárnap délután öt órakor kezdődő DVSC - MOL Vidi FC labdarúgó rangadót, amelyre különleges jegyárusító akcióval készül a debreceni klub. A mérkőzésre már kaphatók jegyek a szokásos helyeken, vagyis a Nagyerdei Stadion honlapján, a DVSC Shopban, valamin...
hirdetés