DVSC: nem lesz könnyű meccs

DVSC: nem lesz könnyű meccs
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Bár a Haladás az utolsó helyen áll a tabellán, Bücs Zsolt szerint veszélyes ellenfél a szombathelyi gárda.

Utolsó fordulójához érkeztek az OTP Bank Liga őszi küzdelmei, a 18. körben a DVSC a Szombathelyi Haladáshoz látogat, a találkozót szombaton 17 órakor rendezik meg. A zöld-fehérek a sereghajtó pozícióját foglalják el, ennek ellenére a Loki pályaedzője, Bücs Zsolt szerint nem lesz sétagalopp a bajnoki meccs.

Észnél kell lenniük

– Nem téveszt meg bennünket, hogy hol áll jelenleg a Haladás – szögezte le a tréner. – Az ilyen mérkőzések a legnehezebbek, amikor a többség győzelmet vár tőlünk a helyezések alapján. Azonban ne feledjük, a Hali ebben a bajnokságban megverte hazai pályán a Ferencvárost, tehát nagyon észnél kell lennünk. Rendkívül fontos, hogy koncentráltak legyünk, erről beszéltünk is sokat a hét folyamán a játékosokkal. Szeretnénk megszerezni a három pontot, már csak azért is, mert nem mindegy, milyen hangulatban tudunk téli szünetre menni – fogalmazott Bücs, aki szerint sok párharcra lehet számítani az összecsapáson, ugyanis ez a Haladás játékára jellemző.

Ön szerint mi lesz a Haladás vs. DVSC mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A cívisvárosi legénység már a pénteki edzés után útra kelt, hogy ne a meccs napján kelljen megtenniük a a Debrecen–Szombathely távolságot. – Hosszú lesz az út, de ezzel nem tudunk mit kezdeni, igyekszünk optimális állapotban pályára küldeni a fiúkat. Ott szeretnénk folytatni a szereplésünket, ahol egy hete, a Budapest Honvéd ellen abbahagytuk – mondta a szakember, utalva arra, hogy a DVSC 2–0-re legyőzte a múlt héten a kispestieket.

Király visszatér

A Debrecen és a Haladás egyébként a szeptemberi, hajdúsági mérkőzésén 1–1-es döntetlent ért el, vagyis itthon sem volt könnyű a Haladás elleni kilencven perc. Főleg, ha azt is idevesszük, hogy előző pontvadászat három Loki–Hali meccséből egyet sem sikerült megnyerniük a piros-fehéreknek.

Az ellenfél kapujában változás várható, mert Rózsa Dániel a legutóbbi, MTK elleni meccsen megsérült, a térdét fájlalja, ezért vélhetően Király Gábor fog védeni a Loki ellen.

TN
hirdetés