DVSC: nincs kifogás, tovább kell jutni!

Akt.:
Herczeg András
Herczeg András - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC az NB III-as BKV Előre otthonában lép pályára a hétvégén a Magyar Kupa 6. fordulójában.

Ezúttal nem a bajnokságban rendeznek mérkőzéseket az OTP Bank Ligában szereplő együttesek számára, hanem a Magyar Kupa hatodik körébe kapcsolódnak be az NB I-esek.

Bírni kell a nyomást

A DVSC-nek a sorsolás szeszélye folytán az NB III Nyugati csoportjában vitézkedő BKV Előre jutott, a mérkőzésre szombaton 15 órától kerül sor a fővárosban. A házigazdák a hetedik helyen állnak a 16 csapatos mezőnyben, két-két győzelem és vereség mellett három döntetlent tudnak felmutatni.
Herczeg András, a Loki vezetőedzője amondó, nem nyomaszthatja csapatát az esélyesség terhe.

Bírjuk már el ezt, nagy gond lenne, ha ezt nem bírnánk feldolgozni!”

– szögezte le a tréner. – Kötelességünk úgy hozzáállni a meccshez, hogy mindenképpen tovább kell jutnunk. Természetesen nem becsüljük le az alacsonyabb osztályú ellenfelünket, mert sokan és sokszor ráfaragtak már erre, bízom benne, hogy mi nem fogunk ebbe a hibába beleesni. Nagyon komolyan kell venni az előttünk álló mérkőzést, és mindent el kell követnünk, hogy sikeresek legyünk, mert, hangsúlyozom, tovább kell jutnunk. Ez a célunk, ennek szellemében kell szerepelnünk és eredményesnek lennünk – mondta Herczeg.

Vélhetően alaposan meghatározza az összeállítást, hogy ezúttal nem egy hétközi kupameccsről van szó, hanem ez a hétvégi összecsapás, és van idő a jövő heti bajnokira regenerálódni. Vagyis lehet nyomni, „ami a csövön kifér”.

– Így van, nincs mire tartalékolnunk – fogalmazott a szakember. – Ami a hiányzóinkat illeti, a régebb óta sérült Tabakovic, Filip, Bényei és a múlt héten kidőlt Avdijaj mellett most Tőzsér Dániel és Csősz Richárd sem állhat a rendelkezésünkre. Mindkettőjüknek a bokájával akadnak gondok. De ezúttal mindegy, hogy hányan hiányoznak, innen tovább kell lépnünk a következő fordulóba. Realizálni akarjuk az osztálykülönbséget – jelentette ki Herczeg András.

Nem okozhat gondot

Kíváncsiak voltunk, egy NB III-as ellenfelet mennyivel nehezebb feltérképezni, mint egy első osztályút.

– Nyilván nem olyan könnyű érdemi információt szerezni a BKV Előréről. Nincsenek fent az interneten a mérkőzéseik, sem összefoglalók, de természetesen próbáltunk érdeklődni felőlük, és infókat begyűjteni róluk. Ám közel sem sikerült annyira megismerni őket, mint bármelyik NB I-es riválisunkat. Ettől függetlenül nem szabadna, hogy gondot okozzon az ellenfél legyőzése, noha tiszteljük a fővárosiakat – zárta beszélgetést a hajdúsági szakvezető.

Azok, akik nem tudnak elutazni a mérkőzésre, azok sem maradnak le a kilencven percről, mert az összecsapásról élő internetes közvetítést ad a klub streamen keresztül.

A linket a mérkőzés napján a DVSC honlapján és Facebook-oldalán is közzéteszik.

TN


Debrecen - Elkészült a 2018/2019-es őszi szezon DVSC-csapatfotója - adta hírül a klubhonlap. Csütörtök délelőtt a Nagyerdei Stadionban elkészült a 2018/2019-es őszi szezon DVSC-csapatfotója, amely hamarosan látható lesz a DVSC hivatalos honlapján is. A dvsc.hu cikkéből kiderül: az esemény jó h...

Debrecen - Csaknem félmillió forint jött össze A Futball Éjszakáján, melyet a rászoruló beteg gyermekek kaptak meg. A Hajdú-bihari Napló is többször beszámolt róla, hogy két hete lezajlott egy országos kezdeményezés, A Futball Éjszakája című rendezvénysorozat, melynek a DVSC is részese volt a Nag...
hirdetés