nyíregyháza

2020.07.29. 10:34

Rohamra készül Fridi miatt a nyíregyházi könyvtár

A rajongók már szervezkednek, így félő, hogy többen jelennek meg, mint ahányan beférnek a terembe. A könyvtár kéréssel fordult a rajongókhoz.

Forrás: Ripost/MTVA

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár vezetősége nem is sejtette, milyen feladat elé állíthatja őket az a meghirdetett esemény, melyen a tervek szerint személyesen is megjelenik majd a legendás tévés, Friderikusz Sándor.

Ahogy a hír eljutott Fridi több mint 5000 főt számláló rajongói csoportjába, azonnal megindult a szervezkedés, hiszen egy személyes találkozás lehetősége rengeteg fanatikus számára felér egy karácsonyi ajándékkal.

A szombati esemény plakátja

A tévés évek óta elbújva él, szinte remeteként. Csupán nagy ritkán tűnik fel kisebb művészeti árveréseken, ahol rendre baseballsapkát és napszemüveget visel, hogy elrejtőzzön a kíváncsi szemek elől. A kommentelők között többen aggodalmukat fejezték ki, hogy esetleg be sem férnek majd a könyvtár nagytermébe – írja a Ripost.

 

Akadnak olyanok is köztük, akik azt tervezik, hogy az ünnepélyes átadó hajnalán tábort vernek majd a bejárat előtt, hogy biztosan ott lehessenek majd, amikor kedvencük hivatalosan is átadja majd a könyveket, amik egyébként már hetekkel ezelőtt megérkeztek az intézménybe.

A várható tömeg egyébként a jelen helyzetben felveti a közegészségügyi kockázat lehetőségét.

Igaz, hogy a városi könyvtár nagyterme is „csupán” 120 fő befogadására alkalmas, de így is számolniuk kell azzal, hogy az épület előtt is összeverődhet egy kritikus tömeg, ami melegágya lehet a koronavírusnak.

Megkeresték az intézmény vezetőjét, aki bár mindent megtesz majd annak érdekében, hogy ne alakuljon ki akkora tömeg, amit a könyvtár biztonsági személyzete nem tud kezelni, mégis aggódik.

Fotó: Ripost

„Nagyon nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket az eseményre, de azt tudni kell, hogy a könyvtár befogadóképessége erősen limitált. Százhúsz embernél többet nem tudunk beengedni a nagyterembe és a járványhelyzetre való tekintettel most sem tudunk kivételt tenni. Nem szeretnénk koronavírus-gócponttá válni, ezért arra kérünk minden érdeklődőt, hogy fegyelmezetten érkezzen és fogadja el, ha esetleg kiszorul az eseményről”– mondta el a Ripostnak Tomasovszki Anita a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

Friderikusz Sándor rajongói egyébként amolyan zarándokútnak tekintik a tervezett utazást. A csoport tagjai már annak is utánajártak, hogy idoljuk hova járt óvodába, de meglátogatják majd azokat a törzshelyeket is, ahol Fridi előszeretettel töltötte az idejét ifjú éveiben. Többen már szállást is foglaltak, hogy legyen idejük szó szerint kedvencük „lábnyomában járni”.

Forrás: ripost.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában