DVTK: Túl a másodikon, napsütésre várva

Akt.:
Shestakov (pirosban) a román csapat védői között
Shestakov (pirosban) a román csapat védői között - © Fotó: DVTK, Szabó Krisztán
Miskolc – Gól nélküli felkészülési mérkőzést játszott szerda délután a DVTK labdarúgócsapata.

A múlt hét péntek óta Törökországban edzőtáborozó Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata szerdán lejátszotta idei második felkészülési mérkőzését. A február 2-i bajnoki rajtra hangolódó piros-fehérek a vasárnapi, az orosz élvonalban szereplő Rubin Kazan ellen 2-0-ra elvesztett meccs után, szerdán a román első osztályban szereplő, a 14 csapatos bajnokságukban a 12. helyen álló AFC Dunarea Calarasi ellen végeztek gól nélküli döntetlenre. A meccs egyik pozitívuma az volt, hogy a viharos időjárásból ,,eltűnt” a csapadék, a csapatoknak csak az erős szél okozott kellemetlenséget. A vihar tegnapelőtt ,,nem engedte ki” a szállodából a csapatot, és bár úgy volt, hogy a kapusok a rendkívül rossz időjárás ellenére is szabadban, a pályán edzenek, Andrusch József kapusedző végül arra jutott, hogy ezen a napon az időjárás ellen nem harcolnak. A keddi konditermi foglalkozások után tegnap délelőtt, az edzőmeccset megelőzően már a füves játéktéren tudtak tréningezni a diósgyőriek, akik várják a meteorológia szerint csütörtökre ígért napsütés megérkezését.

A meccsről

A szerdán délutáni edzőmérkőzést a 24 fős keretből öten hagyták ki. Két kapus, Antal B. és Bukrán ezúttal pihenős volt, a mezőnyjátékosok közül pedig Forgács, Tajti és Tóth Barnabás nem lépett pályára, kisebb sérülések miatt. Utóbbi három labdarúgó valószínűleg nem játszhat a DVTK harmadik edzőmeccsén sem, a vasárnapi, román CSM Politehnica Iasi elleni találkozón, amelynek a pontos kezdési időpontja szerdán még nem volt ismert.

– Annak ellenére, hogy erős szélben játszottunk, a körülményekhez képest jó találkozó volt, amely elérte a célját. Az előző mérkőzéshez képest voltak olyan játékosok, akik most több játékidőt kaptak. Elégedett vagyok, bár el kell ismerni, hogy ezúttal nem volt sok helyzetünk – nyilatkozta a mérkőzésről Fernando Miguel Fernández Escribano, a DVTK vezetőedzője.

ÉM-BCS


A pályán

AFC Dunarea Calarasi (román) – Diósgyőri VTK 0-0

Kiziiagac, 50 néző. V.: Kos (török).

AFC Dunarea Calarasi I. félidő: Calancea – Nica, Ben Djemia, Sirghi, Radu – Bourceanu, Simion, Munteanu, Keyta, Ammari – Souda. AFC Dunarea Calarasi II. félidő: Popa – Vladoiu, Digbeu, Sirghi, Honciu – Omrani, Stoica, Mukanya, Munteanu, Cucu – Ndiaye. Vezetőedző: Dan Alexa.

Diósgyőri VTK: Rados – Polgár, Karan (Brkovic, 69.), Tamás M. (Farkas M., 69.) – Eperjesi (Shestakov, 69.), Szabó B., Mazalovic (Géringer T., 69.), Márkvárt (Tóth Borisz, 69.), Juhar (Bárdos, 69.) – Hasani (Mihaljovic, 69.), Bacsa (Vernes, 69.). Vezetőedző: Fernando Miguel Fernández Escribano.

hirdetés