„Erre a 90 percre lehet építeni”

Akt.:
Bódog Tamás: „Erre a 90 percre lehet építeni”
Bódog Tamás: „Erre a 90 percre lehet építeni” - © Fotó: Homoky György
„A találkozó után megdicsértem a csapatot, mert büszke vagyok rájuk, karaktert mutattak. Erre fogunk építeni.” – nyilatkozta Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK szakmai igazgatója a Puskás Akadémia FC elleni 2-2-es döntetlennel zárult bajnoki mérkőzés után.

Bódog Tamás (Diósgyőri VTK): – Erre a 90 percre lehet építeni, jól reagált a csapat a múlt heti mérkőzésre. Emellett persze láttam hibákat, amik a gólokhoz vezettek, ez egyértelműen bosszantó, viszont az utolsó percig küzdöttünk, ez rendben volt. Úgy érzem, – természetesen elfogult vagyok, – hogy mi alakítottunk ki több és nagyobb lehetőséget, persze az ellenfél kontrája is ülhetett volna 1-2-nél.

Összességében nézve, rendben van így, hogy a végén egyenlítettünk, ahogy mondtam, erre lehet építeni. A legfontosabb a hozzáállás, a pozitív agresszivitás megvolt a játékunkban, a múlt heti mérkőzést feledtettük, nem volt a fejekben, mindenképpen jó mérkőzést játszott a csapat. Amit kértünk, azt próbálták a játékosok megvalósítani. Diego Vela jó formában játszik, megvan a tempó a játékában, kiválóan egy-egyezik, és van önbizalma a kapu előtt, neki nem kell öt helyzet egy gólhoz, vagy húsz helyzet egy fél gólhoz, hanem odamegy, és belövi. A találkozó után megdicsértem a csapatot, mert büszke vagyok rájuk, karaktert mutattak. Erre fogunk építeni.

Pintér Attila (Puskás Akadémia FC): – Azt gondolom, jól kezdtük a mérkőzést, mert korán megszereztük a vezetést. Csak azt tudom mondani, mint az előző hetekben, ilyen gólt még edzésen sem szabad kapni. A DVTK irányította a játékot, mert a kapott góltól megzavarodott a csapat. Folyamatosan olyan gólokat rúgattunk az ellenféllel, ami – még egyszer mondom – edzésen sem fér bele. A félidőben rendeztük a sorokat, átvettük a játék irányítását, megváltozott a játék képe, mi domináltunk, igaz az első öt percben a DVTK alakított ki helyzeteket. Elől eldönthettük volna a mérkőzést, nem sikerült, majd mégis megszereztük újra a vezetést. Az egyenlítő gól előtt öt perccel szóltam, hogy zárjuk le a bal oldalt, ne adjunk Velának területet. Jöttünk előre, nagyon akartak győzni a játékosok, ennek tudom be a védelmi hibát.

A labdarúgás észjáték, ha megszereztük a vezetést, akkor az ellenfél erősségeit ki kell tudni zárni. Ma sem kaptunk meg egy száz százalékos 11-est. Ugyanez az alapvonali játékvezető a Videoton ellen ugyanilyen szituációban rászólt a játékvezető fülére, most ez elmaradt. Már az ötödik mérkőzés, amikor keményen belenyúlnak a találkozóba. Amikor Hegedűs a földre került, ott sem volt a labda, mindenki ítélje meg, hogy ez belefér-e a labdarúgás szabályaiba, piros lapot ér-e vagy nem. Összességében jó mérkőzést láthatott a közönség, mindkét csapat jól játszott, mindkét csapat nyerni szeretett volna. Sok sikert kívánok a Diósgyőrnek, és a saját csapatomnak is, mert itt sok együttes meg fog szenvedni, és nekünk a kezünkben volt a győzelem.


Debrecen, 2017. augusztus 12. A diósgyőri Lipták Zoltán (j) és Balogh Balázs, a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2017. augusztus 12-én
Debrecen/Miskolc - Döntetlent játszott a Puskás Akadémia a Diósgyőr vendégeként Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában. Mindössze a második pontját gyűjtötte be a felcsúti együttes, ugyanis előzőleg egyszer játszott döntetlent, majd háromszor kikapott. A Diósgyőr, amely stad...

dvsc_dvtk_hgy10
Debrecen, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 2017/2018-as szezonjának 5. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Puskás Akadémia FC együttesét fogadta „hazai pályán” szombaton 18.00-tól Debrecenben. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! Labdarúgó OTP Bank ...
hirdetés