szon-sportoldal

2017.02.18. 12:45

Ettől erősebb nem lehetne az „edzőpartner”

Kisvárda - Esélyesnek semmi esetre sem nevezhető a vasárnapi győri fellépésén a Kisvárda Master Good SE NB I-es női kézilabda-csapata.

Kisvárda - Esélyesnek semmi esetre sem nevezhető a vasárnapi győri fellépésén a Kisvárda Master Good SE NB I-es női kézilabda-csapata.

Az edző legyen bizakodó, ha más nem, mindenkor a kincstári optimizmus beszéljen belőle. Kivéve, ha mondjuk az a csapat az ellenfele, ráadásul idegenben, amelyik 12-szeres bajnok, ugyanannyiszor hódította el a kupát és kétszer a Bajnokok Ligája-serleget is megszerezte.

Mint például a Kisvárda Master Good SE NB I-es női csapatának vasárnapi ellenlábasa, a Győri Audi ETO KC, amely ráadásul a mostani sorozatban mind a 14 mérkőzését megnyerte, átlagosan 13 gólos különbséggel. Szóval most talán felesleges mellébeszélni, ez az a mérkőzés, amikor nincs pontszerzési esélye az újoncnak, sokkal másabb célokat kell megfogalmazni a vasárnap 18 órakor kezdődő mérkőzésre. Mint például?

– Mint például az, hogy egy remek csapat ellen gyakoroljunk a következő, Kispest elleni hazai fellépésünkre, amelyen számunkra kötelező lesz a győzelem – felelte Dévényi János, a KKC edzője. – Sokkal jobb erős rivális ellen felkészülni a fontos mérkőzésre, és a Győrtől erősebbet nem is kaphattunk volna erre a feladatra. Gyakorolhatjuk a védekezést, emellett fontos, hogy a nem régóta velünk lévő Krisztina Liscsevics minél jobban összeszokjon a körülötte játszókkal, illetve a hozzánk a héten csatlakozó jobbszélső, Orbán Adrienn is essen át a tűzkeresztségen.

Ami azt illeti, a 38 válogatott meccsén 65 gólt szerző játékos annál ismerősebb helyen nem is mutatkozhatna be, mint amilyen számára az Audi Aréna, hiszen a 30 éves Orbán 2009-ől volt a győriek játékosa, mígnem Kisvárdára igazolt. Ő a két csapat szeptember 16-i, kisvárdai összecsapásán még az ETO-t erősítette, két gólt szerzett a vendégek által 32–21-re megnyert mérkőzésen. Vagyis a várdaiak átlag alatti különbséggel kaptak ki a bajnoki címvédőtől, és ha azt vesszük, hogy a Fradi otthonában is tisztesen helytálltak (32–25) december végén, akkor biztató lehet a mostani meccs előtt, hogy az ilyen jellegű meccseken összejön mindaz, amit elterveznek.

– Csakhogy a tisztes helytállásokkal már tele a padlás. Azt sem bánnám, ha esetleg nagyobb ruhát varrnának ránk Győrben, csak nyerjük meg utána azokat a meccseinket, amelyeket meg kell nyernünk – kötött alkut magában a bajnokság második felére kieső helyen forduló csapat edzője, Dévényi János

Kettő jött, egy ment

Ahol fát vágnak, ott forgács is van, tehát ahová érkeznek játékosok, onnan távoznak is. Krisztina Liscsevics és Orbán Adrienn ugye a kisvárdaiak két legújabb szerzeménye, ezzel szemben szerződést bontottak Smid Eszterrel, aki már csatlakozott is az NB I B Nyugati csoportjában a bajnoki címért küzdő Szombathelyi KKA-hoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!