Magyarország

2011.01.20. 12:43

Nőtt az életveszélyes házak száma Kulcson

<p>Egyre több az életveszélyes ház a Fejér megyei Kulcson. Hogy pontosan mennyivel, az délután a statikusok jelentéséből derül ki.</p>

Vannak, akik kétségbeesetten mentették volna az értékeiket, de a rendőrség és a polgárőrség nem engedte. Csütörtökön belépést tiltó táblát raktak ugyanis valamennyi életveszélyesnek nyilvánított ingatlanra.

A korábbi 4 helyett feltehetően újabb 6-10 ház vált életveszélyessé Kulcson. Ezek bármelyik pillanatban összedőlhetnek. A tulajdonosokkal nyilatkozatot iratnak alá, hogy nem mennek vissza ingatlanjaikba, mivel ezekből az épületekből semmit sem lehet elvinni - tudta meg a Független Hírügynökség Bárdos Zoltántól, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjétől.

Szerdán hat ingatlant ürítettek ki

Vannak veszélyeztetett házak is, ezekből az ingóságok kimenekítése rendőri felügyelettel, tűzoltókkal folyik. Készült egy ütemterv is a kiürítésre, mert a területen keskenyek az utcák, megfordulni nem tudnak az autók.

Csütörtökön újabb 13-14 épületből szállították el értékeiket a tulajdonosok. Szombaton és vasárnap várhatóan újabb ingatlanokat ürítenek ki, mert várhatóan akkor jelentkeznek az üdülőtulajdonosok - mondta Kiss Csaba, Kulcs polgármestere.

A két életveszélyes utca körül a Dunától távolabb lévő Deák Ferencet teljes hosszában, 400 méteren feltöltötték szerdán. Ide már be lehet menni teherautóval. A folyóhoz közelebb lévő Hullám utca csak félig járható, és csak az egyik irányból közelíthető meg. Az utca másik felének feltöltésével nem is próbálkoznak, akkora repedések vannak rajta- tette hozzá Bárdos Zoltán.

A Fejér megyei Kulcson két utcát kellett lezárni és ki üríteni kedden, mert megcsúszott a löszfal. Ez az utolsó adatok szerint 53 épületet érint, köztük több üdülőt. Egy ház összedőlt, kettő károsodott, további 15 ingatlan falai megrepedtek és több lábazata felázott. Összesen 35 ember kitelepítésére volt szükség eddig, ők többnyire rokonoknál vannak. Veszélyben van egy harmadik utca is, ott újabb 40 ház található, de ezekből egyelőre senkit sem költöztettek ki.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!