Sport

2015.05.04. 16:50

Nem kellett reggelig várni a gólra

Nyírbátor - Bátor és fegyelmezett játékkal vívta ki annak az esélyét a Nyírbátori FC, hogy esélye legyen a sikerre.

Nyírbátor - Bátor és fegyelmezett játékkal vívta ki annak az esélyét a Nyírbátori FC, hogy esélye legyen a sikerre.Ilyenkor, a bajnokságok hajrájában a rutinos sportfogadók gyakorta aszerint tippelnek a győztesre, hogy mely csapat számára van nagyobb jelentősége egy-egy mérkőzésnek. Ilyen szempontból a szombati Hajdúböszörmény–Nyírbátor NB III-as bajnokinak egyértelműen a hazai fél volt a favoritja, hiszen a középmezőnyből kirobbanthatatlan bátoriak ellen nagy szüksége lett volna a három pontra a kiesés ellen vívott harcban. Ráadásul az őszi eredmény (idegenben nyertek 5–4-re a hajdúságiak) is a házigazda mellett szólt, de az 1–0-s vendégsiker végül rácáfolt mindenféle előzetes várakozásra.

– A csapat jóval fegyelmezettebben és bátrabban játszott, mint a korábbi idegenbeli mérkőzéseken, és bár való igaz, a hazai csapat előtt több lehetőség adódott, a teljesítményünkkel kivívtuk magunknak annak a lehetőségét, hogy legyen esélyünk a győztes gól megszerzésére – foglalta össze a látottakat Kovács János, az NYFC edzője. – Mint minden meccsnek, ennek is voltak kritikus időszakai, hiszen a bentmaradásért küzdő böszörményiek mindent egy lapra tettek fel, sokat kockáztattak. De mi sem vallottunk szégyent, és ha vannak olyan mérkőzések, amikor reggelig játszva sem tud gól szerezni egy csapat, akkori a mostani olyan volt, hogy a kevéske lehetőségünkből sikerült egyet kihasználni. Ambrusz Árpád nagyszerű indításával Pálvölgyi Balázs került helyzetbe, a kapus elindult, majd megtorpant, ezt használta ki egy remek villanással a támadónk.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. május 5-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!