Nagyvilág

2012.01.19. 17:46

Plüssmaci buktatta le a gonosztevőket

Oroszország – Egy kedves plüssmaci okozta egy személygépkocsik feltörésére és kifosztására szakosodott bűnbanda bukását.

Oroszország – Egy kedves plüssmaci okozta egy személygépkocsik feltörésére és kifosztására szakosodott bűnbanda bukását.A bűnszervezet tagjai elsősorban a feltört kocsik utasterében lévő értékes tárgyakra, műszaki cikkekre vadásztak, amelyeket azután a zugpiacokon értékesítettek, a valódi ár töredékéért. Autós rádiók, kihangosítók, GPS-berendezések tucatjainak üthették a nyomát a volt gazdáik a banda jól kidolgozott módszerének köszönhetően. Az elkövetők ugyanis legfeljebb 15-20 másodpercet vacakoltak egy-egy járművel, majd azonnal köddé váltak.

Legutóbb azonban egy plüssmaci akadt meg a torkukon. Egy feltört Skoda Fabiából több értékes holmit is zsákmányoltak, amelyeken szinte pillanatok alatt túladtak egy orgazdánál. A társaság egyik tagjának azonban annyira megtetszett a hátsó ülésen heverő, kedves plüssjáték, hogy megtartotta, és kabalaként elhelyezte a kalaptartón.

A károsult eközben az eltűnt holmik között a barnaszőrű, kékszemű, nyakában kék csokornyakkendőt viselő mackóról is részletes leírással szolgált a rendőröknek. A kabalamacit így már másnap kora reggel kiszúrta egy sasszemű járőr a fosztogatók kocsijában, amelynek tulajdonosát őrizetbe vették. A fickó kezdetben tagadni próbált, ám az elé tárt, „súlyos” bizonyíték hatására végül összeomlott, és beismerte a tettét, sőt a társait is megnevezte. Töredelmes vallomásában elmondta, hogy a plüssmacit a kedvesének szánta, Bálint-napi ajándékul.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!