Ecsedi lápsztori

Ecsedi lápsztori
© Fotó: Pusztai Sándor
Alpolgármesterek síppal, dobbal – ez is lehetett volna a mottója a csúcsrangadónak a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.


Elsőrangú volt a körítés: az M4 internetes felületén élőben tűzte műsorra, a pálya a golfozókat is megihletné, a helyi alpolgármester cipelte a dobot a házi kedvenceket éltető zenekar ütős tagjaként, a vendégeket népes szurkolótábor kísérte el, és amikor a nagycserkeszi alpolgármester rutinos játékvezetőként a sípjába fújt teli tüdőből, a gyomor, a vese és a máj is beleremegett.

Szívét-lelkét kitette a listavezető és üldözője a verőfényes napon. A párharcot a nagyecsediek nyerték, a lesipuskás Puskás fejesével és a keselyűként lecsapó Marinas „Mutu” megmozdulásával. Fodor víg kedélyű klubelnök már akkor megmondta, hogy nem dőlt össze a világ, amikor a Tiszavasvári két év után megfosztotta őket a hazai veretlenségüktől. Azóta újra a győzelem útját tapossák Ádámszkiék. Bár az ecsedi láp most lehúzta az éllovast, nem a szél fújta össze a 25 meccs alatt bezsebelt 54 pontot. A sorsuk a saját kezükben van.

Az Ibrány–Nagyecsed párharc remek hírverése volt a sportszerű, minőségi amatőr futballnak. Le a kalappal a profi közreműködők előtt!

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés