Édes együttműködés a Nyíregyházi főiskola és a Szerencsi Bonbon között

Édes együttműködés a Nyíregyházi főiskola és a Szerencsi Bonbon között
Édes együttműködés a Nyíregyházi főiskola és a Szerencsi Bonbon között - © Fotó: Nyíregyházi Főiskola
Nyíregyháza – Együttműködési megállapodást írt alá Szerencsen a Nyíregyházi Főiskola a Szerencsi Bonbon Kft-vel.

Az édesipari cég szakmai tapasztalatával a felsőoktatási intézmény gyakorlati oktatási munkáját segíti, míg a főiskola kutatói és innovációs tapasztalatával járulhat hozzá többek között az üzem technológia-fejlesztéséhez.

A szerződés aláírására a szerencsi Polgármesteri Hivatalban került sor, ahol jelen volt Koncz Ferenc polgármester, aki ezt az együttműködést egy kezdeti lépésnek nevezte a város és a Nyíregyházi Főiskola között. A dokumentumot aláírásával látta el dr. Kiss Ferenc, a Nyíregyházi Főiskola általános rektorhelyettese, az intézmény vezetője, illetve dr. Kvancz József, a főiskola kancellárja is, a Szerencsi Bonbon Kft. részéről pedig dr. Takács István ügyvezető szignózta a megállapodást.

A felek kiemelték, hogy e partneri kapcsolat keretében a jövőben lehetőség nyílik a két fél együttműködésben a kft. által gyártott édesipari termékek új típusú technológiai fejlesztésére, -innovációjára. A Nyíregyházi Főiskola oktatói, kutatói tapasztalatával, valamint az Agrár és Molekuláris Kutató és Szolgáltató Intézetében meglévő eszközpark segítségével élelmiszer-minőségi és -biztonsági vizsgálatokat végez majd, illetve közös termékfejlesztési munkát folytatnak. Ebben előnyt jelent, hogy a főiskolának korábban komoly sikerei voltak az egészségmegőrző élelmiszerek fejlesztésében, illetve egyéb új típusú nyersanyag feldolgozási eljárásokban. A kft. a felsőoktatási intézmény gyakorlati oktatási munkáját segíti majd, így tapasztalatszerzési lehetőséget, illetve szakdolgozati, kutatási témát is kínál a hallgatóknak.

– Nyíregyházi Főiskola –
hirdetés