Magyarország

2010.09.14. 16:15

MSZP: Papcsák jelentse fel magát!

<p>Papcsák Ferenc, a Fidesz-KDNP kormány elszámoltatási kormánybiztosa erkölcsről papol, miközben nyakig benne volt olyan ügyekben, amelyek kapcsán az erkölcs szóba sem kerülhet, ezért az MSZP azt javasolja, hogy jelentse fel magát - áll a szocialisták keddi közleményében.</p>

Papcsák Ferencnek azt javasolja az MSZP, hogy foglalkozzon például a Gemenc Volán Zrt. ügyével, ahol a fideszes Horváth István szekszárdi polgármesterjelölt érintettsége miatt követelhetné az ügyészségtől az azonnali vizsgálatot. Az MSZP szerint a fideszes elszámoltatási kormánybiztos korábban választási csalási ügyben is érintett volt, amelyben alpolgármesterét jogerősen elítélték.

Orbán nem létező munkákat igazolt?

2003-ban még a fideszes Polt Péter főügyész is Papcsák mentelmi jogának felfüggesztését kérte, mert 241 millió forint értékben kapott megbízást az Orbán-kormány informatikai titkárságától, miközben nem létező munkákat igazolt - írja az MSZP.

Az MSZP tehát azt javasolja, ahelyett, hogy nem bizonyítható ügyekben sajtótájékoztatókon követel lépéseket az ügyészségtől és a rendőrségtől, tartson sajtótájékoztatót saját ügyeiről és ezt követően haladéktalanul látogassa meg a legközelebbi rendőrőrsöt és jelentse fel magát.

Összesen 12 milliárdról van szó

Az elmúlt nyolc évben "államilag szervezett módon" herdálták el az adófizetők pénzét különböző tanácsadói szerződéseknek álcázott megállapodásokkal - mondta Papcsák Ferenc elszámoltatási biztos kedden. A fideszes politikus szerint 2002 és 2010 között összesen 12 milliárd forintnyi megbízási és tanácsadási szerződést kötöttek állami cégek mindössze 12 társasággal. Kiemelten részesült négy vállalat: a Telkes Csoport, az IFUA Horváth&Partners Kft., a Develor Tanácsadó Zrt. és a Deloitte Tanácsadó Zrt. Ezek a nyolc év alatt 434 szerződés keretein belül összesen 7,8 milliárd forint állami pénzt nyertek el.

Papcsák Ferenc hangsúlyozta: még a jövő héten elindítják a polgári pereket és büntető-feljelentéseket, de azt nem tudta megmondani, hány feljelentés lesz és pontosan mely ügyekben, illetve kik lehetnek érintettek kormányzati részéről.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!