Edzőtáborozhatnak is a lengyel fiatalok

Akt.:
Bielsko Biala madártávlatból
Bielsko Biala madártávlatból - © Fotó: internet
Nyíregyháza, Bielsko Biala – Egyre szorosabb a kapcsolat Nyíregyháza és a lengyelországi Bielsko Biala között – amellett, hogy a rzeszówi, több évtizedes kapocs is gyümölcsözően működik. A Krakkótól nyugatra fekvő, 175 ezer lelkes városba vezetett delegációt a napokban dr. Kovács Ferenc polgármester.


– A lengyel város igazán kitett magáért: a jelentős médiaérdeklődés mellett az utazási irodák vezetői, az iskolaigazgatók, valamint a sport helyi irányítói is részt vettek Nyíregyháza bemutatkozásán – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. Döntéshelyzetben lévő szakemberek hallgatták végig a polgármesteri prezentációt, illetve a turisztikáról, a fürdőkről, kiemelten a gyógyászatról szóló, dr. Róna Iván által tartott előadást, az állatparki kínálatot pedig Gajdos László igazgató ismertette.

A lengyelek fantáziát látnak fiataljaik nyíregyházi edzőtáboroztatásában, mert ideális helyszínnek találják, ezért nemsokára delegációjuk érkezik a konkrét feltérképezésre.

– Bielsko Biala számos fesztivált szervez, és fontosnak tartják a kulturális együttműködést is, így meghívták Nyíregyházát az ottani partnervárosok júniusi kavalkádjára, ahol a nagyközönségnek is bemutatkozhatunk egy standdal, és például a Cantemust októberre invitálták egy másik rendezvényre.

Az útkeresés másfél éve indult el. Jacek Krywult polgármester korábbi látogatását viszonozta dr. Kovács Ferenc. A két városvezető négyszemközt is egyeztetett, újra felvetve a lehetőségét annak, hogy amint erre esély adódik, közösen pályázzanak közvetlenül brüsszeli forrásokra.

KM
hirdetés