Sport

2015.11.14. 19:50

NYKC - Izgalmas meccsen értékes győzelem

Nyíregyháza - Úgy indult, mint egy szép álom. Ötödik perc, négy null ide. Bekezdett az NYKC a szombat esti bajnokin, ám az acélos ózdiak nem hagyták annyiban.

Nyíregyháza - Úgy indult, mint egy szép álom. Ötödik perc, négy null ide. Bekezdett az NYKC a szombat esti bajnokin, ám az acélos ózdiak nem hagyták annyiban. Tapadtak, nem engedték, hogy a hazaiak nagyon meglépjenek. Mindkét csapat védekezett falat, nyitottat, és időnként Mekaru Atsushi kapott külön őrzőt. A védekezésekkel nem is volt gond, a támadásokban azonban mindkét oldalon gyakorta becsúszott valamilyen baki, ezzel együtt két gólos hazai előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőt alaposan bekezdték az ózdiak, gyorsan egyenlítettek, sőt Muki, az egykoron nyíregyházi színekben is remeklő Fekete László hatodik góljával átvették a vezetést. Egy ideig nagy rohanás ment, a hazaiaknál Kurbely László három góllal tartotta a lépést a vendégekkel, akiknél a kapus két hetest is hárított. Egyszer egy gól ide, egyszer egy oda, vagy iksz. Így ment perceken keresztül. Aztán 18-18 után három nyíregyházi találat jött zsinórban, amire eggyel válaszoltak az ózdiak. A nyíregyháziak előnye egy és három gólos között ingadozott. A hajrá kezdetén (53. perc, 27-25) Peter Tumidalsky begyűjtötte harmadik kétpercesét, így mehetett zuhanyozni. Izgalmas percek következtek, a hazaiaknál Kurbely szünet után nyolcszor, mellett Gubó Alex és Tóth Balázs volt leginkább eredményes. A vendégeknél az öreg harcos Fekete végül tizenegy gólig jutott, ő volt a meccs legeredményesebb játékosa. Persze ez sovány vigasz az ózdiaknak, hiszen a fontos két bajnoki pont Nyíregyházán maradt.

Kézilabda: Férfi NB I B, Keleti csoport

Nyíregyházi KC-Ózd 31-28 (13-11)

Bem iskola csarnoka, 400 néző, v.: Ács, Tóbiás.

NYKC: Nagy L. - Nagy Cs. 2, Pánczél 3, Tumidalsky 1, Atsushi 3/1, Gubó 5, Tóth 7. Csere: Oláh, Andelic (kapusok), Kaplonyi , Munkácsi, Kurbely 10, Varga L., Bécsi. Szakmai igazgató: Varga Zsolt. Kiállítások: 8, illetve 8 perc. Hétméteresek: 4!1, illetve 2/2. Junior: 42-23.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!