Egész nap dübörög a Helló Nyíregyháza!

Akt.:
Egész nap dübörög a Helló Nyíregyháza!
Egész nap dübörög a Helló Nyíregyháza! - © Fotók: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Délelőtt kilenc óra magasságában egy “össznépi” helló! rázta meg a megyeszékhely belvárosát: a Kossuth téren ugyanis elkezdődött a Helló Nyíregyháza! elnevezésű rendezvény.

Az Ocho Macho volt a sztárvendég!

ART_0103

Kattintson a képre a galériáért!


Korábban írtuk: A nyíregyházi önkormányzat nevében dr. Kovács Ferenc köszöntötte a – főként helyi óvodásokból álló – érdeklődőket. A megyeszékhely polgármestere szerint a tavasz a virágoké, a mosolyé, na meg az immár ötödik alkalommal megrendezett, Helló Nyíregyháza! névre keresztelt programé.

ART_0043

Kattintson a képre a galériáért!

A Tündérkert Keleti Óvoda több mint száz gyerekkel képviseltette magát az egész napot átölelő rendezvényen. Babka Beáta óvodapedagógus lapunk érdeklődésére elmondta: a kicsik már nagyon várták, hogy itt lehessenek.

– Mivel ma van a Föld napja is, ezért idefele jövet megálltunk megcsodálni a sok színes virágot, igyekeztünk minél több hasznos információt átadni a gyerekeknek ebben a témakörben is – fogalmazott a nyíregyházi óvodapedagógus.

A Nyíregyházi Sportcentrum is kitelepült a Kossuth térre, ahol játékos sorversenyre várták az ovisokat. Dajka László elmondta: hatvan óvodást szeretnének megmozgatni a sportos feladatok révén. A sportszervező munkáját kollégáin felül a nap folyamán a Vasvári Pál Gimnázium diákjai is segítették, akiknek külön köszönetet mondott.

Na de mit is ér egy szép tavaszi nap madárcsicsergés nélkül? Ugye, hogy nem sokat? Így volt ezzel Jámbor István, a Madárbarátok Nyíregyházi Egyesületének elnöke is, akinek standját már délelőtt rengeteg fiatal állta körül.

– A királypapagájt etetni is lehet, de a hullám-, a nagy sándor-, illetve a pennant papagáj is népszerű a gyerekek körében – mondta lapunknak a nyíregyházi férfi.

További részletek a Kelet-Magyarország április 23-i számában és a kelet.hu-n lesznek olvashatók.
hirdetés