Egészségnap és családi nap a Bemben

Nyíregyháza – Az ebben a tanévben több évfordulót ünneplő Nyíregyházi Bem József Általános Iskola két kiemelt eseménye lesz a hagyományosnak számító egészségnap és családi nap, hiszen 5 évvel ezelőtt lett az intézmény a Magyar Ifjúsági Vöröskeresztes Bázisiskolája.

Az események időpontja: 2018. április 06. péntek és április 07. szombat

Az iskolában, egész tanévben, minden tanítási órán és tanórán kívüli foglalkozáson fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, de ezen a két napon különös hangsúllyal hívjuk fel a gyerekek és a szülők figyelmét az egészséges életmódra és a mozgás jelentőségére.

2018. április 6-án pénteken a gyerekek a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában (4400. Nyíregyháza, Epreskert utca 10.) 8 órától játékos feladatokon keresztül elevenítik fel egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteiket. 10 órától életmentő technikák elsajátítására lesz lehetőségük a Magyar Vöröskereszt és a Jósa András Oktatókórház munkatársainak közreműködésével, majd a nap leglátványosabb eseménye kezdődik 11 órakor. Célunk, hogy élő logót készítsünk az 5 éves Bázisiskolai tevékenységünk jelképeként. Ezt követően több helyszínen különböző sportokat űzhetnek tanulóink.

Pénteki rendezvényünket 13 órától színesítik:

– Magyar Vöröskereszt Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Szervezete

– Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei

– Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, Nyíregyháza Rendőrkapitányság munkatársai

– Országos Mentőszolgálat szakemberei

– Dialóg Nyugdíjas Egyesület tagjai

Előzetes visszajelzések alapján április 6-án, pénteken jelenlétével megtiszteli rendezvényünket Kardos István a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatója, Kovács Dávid az Országos Ifjúsági Vöröskereszt szakmai vezetője, Kormos Ádám a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnöke, Dr. Pataki Piroska a Magyar Vöröskereszt Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Szervezet megyei vezetőségének elnöke és Gurály Edina a Magyar Vöröskereszt Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Szervezet megyei igazgatója.

2018. április 7-én 9 órától a Sóstói Parkerdőben (Erdei Tornapályánál) a családi sportnapon játékos versenyeket szervezünk a gyerekek a szülők és a pedagógusok részvételével. Ezen a napon a szlogenünk: Legyél Te is hétpróbás Bemes!

– Nyíregyházi Bem József Általános Iskola –
hirdetés