Egészségnap mozgással és ízekkel Nyíregyházán

Akt.:
Szűrővizsgálatok is vártak a résztvevőkre
Szűrővizsgálatok is vártak a résztvevőkre - © Fotó: KM
Nyíregyháza – A rendezvényt színesítette az egészséges ételek kóstolása is.

Eseménydús bemutatkozó egészségnapot tartott a prevenció jegyében a napokban az Ízületi Betegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete tagjainak és az érdeklődő, leendő tagoknak.

Mozgás és tanácsadás

A Jósa András Oktatókórház nagyelőadójában forgószínpadszerűen zajlottak az események. A programok kora délután vércukor- és vérnyomásméréssel kezdődtek. Volt is dolga Mártonné Kővári Ildikó főnővérnek és Bartáné Katona Enikő nővérnek, hiszen több mint negyvenen vállalkoztak arra, hogy a fontos rutinvizsgálaton részt vegyenek.

A folytatásban Fullajtár Andrásné, az egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket, majd Karasz Tímea gyógytornász került a figyelem középpontjába. Meg is lepte a szép számban megjelent résztvevőket, mert alaposan megmozgatott mindenkit. A hasznos tanácsok mellett a hallgatóság olyan gyakorlatokat is elsajátíthatott, amiket akár otthon vagy a munkahelyen, ülve is elvégezhetnek az egészségük megőrzése érdekében.
Az alapos „bemelegítést” követően dr. Bartha Attila, a reumatológiai osztály főorvosa fejezte ki elismerését az egyesület vezetőségének, hogy alig egy év alatt a klubból egyesületté alakultak és egyre hatékonyabban képviselik az ízületi betegséggel élő embertársaik érdekeit, együttműködve a kórház szakmai stábjával.

Önkormányzati támogatás

A főorvos hozzátette: a nyíregyházi önkormányzat sem közömbös a kezdeményezés iránt, hiszen a mostani rendezvény is a város támogatásával valósulhatott meg. A továbbiakban a főorvos beszédében kitért az ízületeket érintő gyulladásos betegségekre, csontritkulásokra, azok okaira és gyógyítási lehetőségeire.
A jó hangulatú rendezvény a bőségesen feltálalt, egészséges ételek kóstolásával ért véget.

– KM –
hirdetés