Egészségnap volt Nyírteleken

Egészségnap volt Nyírteleken
Gyógytornász, diabetikus, gyermekorvos segített eligazodni az érdeklődő szülőknek.

Többször ráncba futott némely nyírteleki anyuka homlokredője, amikor megkóstolták a Réthegyi Marianna óvónő által készített diétás finomságokat. – Ilyen remek ízeket is lehet varázsolni az asztalokra zöldségfélékből és gyümölcsökből? – ámuldoztak, majd a válasszal is hamar megvoltak a kóstolás után: bizony, lehet!

 

Mókus Miklós, Macska Jancsi

 

Két napot is az egészséges életmódnak szenteltek Nyírteleken a közelmúltban a Kastélykert Óvoda 1. sz. tagóvodájában – tájékoztatott Mizsányi Istvánné tagóvodavezető. Az óvónő még Mókus Miklós jelmezében leledzett, miként a kollégák is a Dundi Dani és a varázslat című színpadi mű jelmezeiben feszítettek. Tehették is, mert nagyszerű oktató darabot mutattak be a gyerekeknek, s a szép számban megjelent szülőknek. A családok több mint 80 százaléka eljött a kétnapos egészségnapra, amely a NYÍRPOMED Kft. pályázata által valósulhatott meg a tagóvodában.

– Gyönyörű gyermekrajzok születtek az egészséges életmód jegyében, sikert aratott Krakonperger Éva gyógytornász bemutatója, figyelem övezte a programban megszólaló Kicsák Mariann diabetikus és dr. Czakó Tibor gyermekorvos előadását, míg dr. Kerényi Attila háziorvos mindkét nap eseményeit végigkísérte – tudtuk meg Czipó Józsefné óvodavezetőtől.

 

Kifejező rajzokból

 

Számomra is meglepő volt a szülők, családok érdeklődése a kétnapos program iránt. A gyermekeknek és a szülőknek sokat segíthet e két nap ahhoz, hogy az egészséget válasszák akár az étkezést, akár a szabad idő eltöltését tekintve. A gyermekek rajzai a jelen állapotról nagyon kritikusak, kifejezőek, amelyekből kiállítás is született – mondta dr. Kerényi Attila nyírteleki háziorvos.

– Lefler György –
hirdetés