Egészségügyi képzés Nyíregyházán

Egészségügyi képzés Nyíregyházán
© Fotó: Katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Hétfőn délelőtt a sérültek rögzítését és az égési sérültek ellátását oktatták a Nyíregyházi Mentőállomás munkatársai a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak.


Az elsősegély alaptanfolyam mellett minden évben más-más témakör oktatása is szerepel a Nyíregyházi Mentőállomás közreműködésével a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. A tűzoltóknál a már korábban megszerzett tudás frissítését és elmélyítését szolgálják ezek az ismeretek.

Tavaly a súlyosan megsérült gyerekek ellátását tanították meg a mentőszolgálat munkatársai, a mostani képzésen pedig a nyaki, végtag sérültek elsődleges rögzítését sajátíthatták el az állomány tagjai.

Fontos, hogy egy közúti balesetnél, ahol több sérült is van, szakszerűen tudjanak segíteni a tűzoltók, amelyre egyébként sajnos egyre többször kerül sor, ezért is elengedhetetlen az egyébként egészségügyi végzettséggel is rendelkező rajok, hogy minél szélesebb körben elsajátítsák ezen ismereteket. A képzés a jövő az elkövetkezendő napokban folytatódik, így mindhárom szolgálati csoportba beosztott tűzoltók bővíthetik egészségügyi ismereteiket.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés