Égető szükség van az elkerülőre

Földi István
Földi István - © Fotó: önkormányzat
Kocsord – Több szabálytalanságot is elkövetett a Kocsordon lekapcsolt külföldi járművezető – számolt be a román hatósági jelzésű gépkocsi esetéről a napokban a Szabolcs Online és a Kelet-Magyarország.

Nos, a rendőrség munkatársai a szabálytalanságok feltárása után eljárást indítottak a járművezető ellen, ez az eset csak csepp a tengerben. A kocsordiak sajnos nap mint nap tapasztalják, hogy számtalan külföldi hatósági jelzésű gépkocsi vezetője nem tartja be a KRESZ-t, átlépik a megengedett sebességhatárt, őrült előzésekbe kezdenek, nem adnak elsőbbséget, szóval veszélyeztetik a falubeliek, a többi közlekedő életét. (Természetesen ez nem minden külföldi gépkocsira igaz.)

Bár történtek már előrelépések az M49-es gyorsforgalmi elkerülő út megépítése érdekében, azonban ez az esemény is azt támasztja alá, hogy minél előbb szükség lenne a munkálatok tényleges megkezdésére, a gyorsforgalmi út mihamarabbi átadására. Jó látni, hogy a rendőrség munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ellenőrzésekre, a szabálytalanságok feltárására, a balesetek megelőzésére a közlekedők és a lakosság biztonsága érdekében.

– Földi István polgármester, Kocsord –
hirdetés