Egy 3 éves kislány a légikatasztrófa egyetlen túlélője

Egy 3 éves kislány a légikatasztrófa egyetlen túlélője
© Fotó: orosz katasztrófavédelem
Oroszország – Egy utasszállító repülőgép kényszerleszállás közben csapódott a földhöz az orosz Távol-Keleten, mely során hat ember életét vesztette, és csak egy hároméves kislány maradt életben.

Az L-410 Turbolet típusú utasszállító repülőgép a távol-keleti Habarovszkból tartott Nyelkan településre szerda délelőtt, ahol még a leszállópálya előtt kényszerleszállást kísérelt meg. A baleset során négy utas, és a legénység két tagja vesztette életét.

A katasztrófa egyetlen túlélője egy hároméves kislány, akit repülővel egy habarovszki kórházba szállítottak. A tragédia ügyében vizsgálat indult. Egyelőre nem tudni, hogy a rossz látási viszonyok, műszaki probléma vagy a pilóták hibája volt a baleset oka.

A L-410 Turbolet a Let Kunovice csehszlovák (ma Aircraft Industries cseh) repülőgépgyártó vállalat által kifejlesztett 19 személyes, két légcsavaros gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. Az 1971 óta gyártott típust több ország is alkalmazza a regionális légiközlekedésben – írja a Kárpátinfó.

– Palkó István –








hirdetés