Magyarország

2011.03.20. 16:26

Bepereli a Hírkeresőt a Morning.hu

<p>Jogi eljárást indít a Morning.hu a hirkereso.hu oldal ellen, mert véleménye szerint a hírgyűjtő portál visszaélt piaci erőfölényével és nem teljesítette szerződésben foglalt kötelezettségeit.</p>

A kiadó Morning Capital Publishing a Morning.hu honlapon jelentette be, hogy átmenetileg felfüggeszti a Morning.hu tevékenységét, ugyanakkor az elmaradt hirdetési bevételek, az újságírók és más szakemberek bizonytalanságban tartása, az inkorrekt hozzáállás, a nem teljesített megrendelés miatt kártérítési igényükkel indít jogi eljárást a székhelye szerint illetékes Royal Courts of Justice-nál.

A Morning Capital Publishing véleménye szerint a Hírkereső piaci erőfölényét kihasználva kockáztatta tevékenységét és üzlete további kimenetelét, melyet a XXI. században egyetlen cég sem tehet meg partnerével. A Morning.hu egyúttal azt is bejelentette, hogy a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul annak érdekében, hogy vessen véget a hirkereso.hu tisztességtelen piaci magatartásának.

A Morning.hu hírportál alig három hónapon át működött, ugyanis januárban indították.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!