Egy arany, egy ezüst Tölgyes hétvégi termése

Tölgyes Dorottya egyéniben ezüst­érmet nyert
Tölgyes Dorottya egyéniben ezüst­érmet nyert - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Tölgyes Dorottya két érmet is nyert az idény első versenyén.

Hétvégén Budapesten rendezték az utánpótlás Budapest Bajnokság I. osztályú ranglistaversenyt, amelyen megyénket nyírbátori és nyíregyházi versenyzők képviselték.

A lányok U11-es kategóriájában Kis Boglárka csoportmásodikként jutott a főtáblára, ahol egy mérkőzést sikerült nyernie. A serdülőknél Macos Valentina szintén főtáblás volt, ott viszont egy mérkőzés után búcsúzott a további küzdelmektől.

Magabiztosan játszott

A nyíregyházi Polgári Zsófia nem jutott a főtáblára, Hanustyák Fanni egy mérkőzést nyerve a 13. helyen végzett. Párosban Fanni szekszárdi társával csoportelsőként jutott a főtáblára, a nyírbátori Macos Valentia a KSI-s Szimán Barbarával másodikként került szintén oda. Az ifjúságiak között Polgári nem jutott a főtáblára, Hanustyák Fanni viszont csoportelsőként igen, Laskai Írisz is egy meccset játszott a főtáblán. A nyírbátori Tölgyes Dorottya magabiztos játékkal a döntőig menetelt, ott azonban a ranglistavezető, statisztikás Harasztovich Fannival nem bírt, párosban viszont a szekszárdi Keresztesi Kittyvel ötödik kiemeltként megnyerték a versenyt. Hanustyák párjával nem jutott a főtáblára, Laskai ajkai párjával egy mérkőzést nyert ott. A fiúk U11-es kategóriájában a nyírbátori Baracsi Máté a főtáblára jutott, ott egy mérkőzést nyert, az eggyel idősebbek között Németh Árpád nem jutott a főtáblára. Az U13-asok között Macos Nikola és csapattársa, Baracsi Máté is a főtáblára jutott.

KM
hirdetés