Egy cél van Tállyán: a bennmaradás

Akt.:
A Tállya KSE (kékben) minden meccsének nagy jelentősége lesz tavasszal
A Tállya KSE (kékben) minden meccsének nagy jelentősége lesz tavasszal
Tállya – A Tállya KSE csapata is belevágott a téli felkészülésbe, egy szlovák játékos már érkezett.


Az utolsó helyen áll az NB III Keleti csoportjában a Tállya KSE labdarúgócsapata. A hegyaljaiak a lejátszott 16 összecsapáson mindössze 13 pontot gyűjtöttek, s amiatt, hogy nem jöttek az eredmények, menet közben edzőt is cseréltek: október 24-én az addigi trénert, Pachinger Jánost Uray Attila váltotta. Az új szakvezetőnek még öt mérkőzés jutott a bajnokság első felében, ezeken 7 pont került a tállyaiak „zsebébe”.

Az első ellen is

A keret vasárnap teremtornával nyitotta 2018-at, majd hétfőtől elkezdődtek a hivatalos edzések, a szabadban, illetve a helyi általános iskola tornatermében is dolgoztak a megjelent futballisták. A hétre egyébként öt tréninget írt ki a vezetőedző.

– Amikor az ősszel elvállaltam a feladatot, voltak elképzeléseim úgy taktikai vonalon, mind mentális téren, ezeket igyekeztem suly­kolni a csapatnak, amely az első pillanattól kezdve mindent megtett azért, hogy ezen kívánalmaknak megfeleljen – mondta lapunknak Uray Attila. – Ez természetes, hogy amikor egy edző belép valahová, onnantól kezdve, az első perctől fogva az övé a felelősség. A célunk változatlan, mégpedig az, hogy benn akarunk maradni ebben az osztályban. Nekünk tavasszal minden meccs élet-halál küzdelem lesz ebből a szempontból, minden meccsre, még az első helyezett ellen is úgy kell majd felmennünk a pályára, hogy pontot vagy pontokat kell szerezni.

Nem lesz a keret tagja tavasszal Sztankovics Péter, Lakatos Bence, Balogh Richárd, illetve a 6,5 éve Tállyára érkezett Molnár Zsolt.

– Igen, ők nem folytatják velünk, de dolgozunk azon, hogy a keretünk megfelelő erősségű legyen – tette hozzá Uray Attila. – A kapusposzt kivételével minden csapatrészbe keresünk játékost, a szezon második felének 18 mezőnyjátékossal és 2 hálóőrrel szeretnénk nekiindulni. Egy érkezőnk már van, a szlovák szélső középpályás, Kovács Filip, aki eddig a helyi harmad­osztályban futballozott.

Vissza Bőcsre

– Tíz éve Miskolcon lakom, itt is dolgozom a Miskolci Szakképzési Centrum Baross Gábor Szakgimnáziumában, s nagyon nehéz összeegyeztetni azt, hogy ott legyek a késő délutáni edzéseken, s amellett még a családra is jusson megfelelő idő – vázolta a távozás okát a 37 esztendős védő, Molnár Zsolt. – Három napja szóltam a klubvezetésnek, hogy sajnos nem tudom tovább vállalni mindezt, elfogadták a döntésem. Rengeteg szép emlék köt a klubhoz, például a két megyei I-es bajnoki cím, a kétszeri bennmaradás az NB III-ban, ezúton is köszönöm mindazt, amit ezen hosszú idő alatt Tállyán kaptam. A pályafutásom nem ér véget, úgy néz ki, hogy Bőcsön – ahol korábban 213 bajnokin léptem pályára – a megyei I. osztályban játszom majd, emellett pedig utánpótlásedző is leszek.

A csapat – pályarekonstrukció miatt – az ősszel albérletben Mucsonyban vívta bajnoki találkozóit, a munkálatok még folyamatban vannak, a befejezés, leghamarabb, tavasz végén várható.

ÉM-MI


A játékoskeretről

A Tállya KSE jelenlegi kerete:

  • Kapusok:Tarr Tibor, Hegedűs István
  • Védők: Bihari Gyula, Horváth Norman, Nyitrai Dávid, Paranai Gábor
  • Középpályások: Horváth Benjámin, Irhás Ignác, Lippai Ákos, Mihálszki Csaba, Minczér Tibor, Németh Béla, Németh Dénes, Polényi Tamás, Kovács Filip
  • Csatárok: Kovács Szilárd, Ondó János
hirdetés