Egy cipőbe bújva utazott 15 ezer kilométert egy kígyó

Egy cipőbe bújva utazott 15 ezer kilométert egy kígyó
© Forrás: Paul Airlie
Glasgow – Egy skót turista bőröndjében tette meg a fél világon átívelő utat Queenslandből Glasgowba egy rejtőzködő kígyó – számolt be róla az ABC. A nő egyébként azt hitte, hogy csak egy ártatlan vicc áldozata lett.

A kígyót Moira Boxall múlt pénteken találta meg, azután, hogy hazatért a Mackay-ben élő lányától és annak családjától. A nő veje, Paul Airlie azt mondta, a felfedezés igazi meglepetés volt.

A férfi kifejtette, a hazautazás előtt néhány nappal az anyósa említette, hogy mintha látott volna egy kígyót a szobájában, ám ellenőrizték és nem találtak semmit. Utólag kiderült azért, mert elbújt Moira cipőjében. Azt azonban nem lehet tudni, hogyan jutott el az állat Mackayből Glasgowba úgy, hogy senki nem vette észre.

Paul beszélt arról is, hogy a nő azt hitte, hogy a lánya és a veje tréfálta meg, egészen addig, amíg hozzá nem nyúlt és az állat mozogni kezdett. Moira ekkor kivitte a cipőt a kertbe és egy dobozzal letakarta.

A kígyóról később a hatóságok megállapították, hogy egy foltos piton, ami szerencsére nem ártalmas az emberre nézve. A nő veje elmondta, a skótok számára olyan szokatlan a kígyó, mint a queenslandieknek a hó.

Az ABC értesülései szerint a kígyó karanténba került, és hamarosan állatkertbe kerül.

Forrás: ABC
hirdetés