Egy elkerülhetetlen találkozás története

Az előadás szereplői, Ullmann Mónika és Benedek Miklós
Az előadás szereplői, Ullmann Mónika és Benedek Miklós
Nyíregyháza – Az Orlai Produkció előadásának címe Werner Heisenberg német fizikusra utal.

A zsúfolt pályaudvaron egy nő megpillant egy idős férfit, és hirtelen ötlettől vezérelve a nyakába csókol. Alex, a hetvenes hentes és Georgie, a negyvenes pincérnő beszélgetni kezd. Lassan, minden logika és társadalmi konvenció ellenére rájönnek: nekik dolguk van egymással. A találkozás alapjaiban forgatja fel az életüket, és végül nagy utazásra is vállalkoznak, hogy utolérjék életük elmulasztott lehetőségeit…

Először magyarul

A cím Werner Heisenberg német fizikusra, a határozatlansági reláció elvének kidolgozójára utal. Az elv értelmében bizonyos fizikai mennyiségek csak bizonyos határig ismerhetők meg egyszerre és pontosan, vagyis minél pontosabb értéke van az egyiknek, annál pontatlanabb a másiknak.

A darab szerzője, a brit Simon Stephens a legizgalmasabb kortárs színházi alkotók közé tartozik. Két műve, a Harper Regan és A kutya különös esete az éjszakában magyar színpadokon is bemutatkozott. Legfrissebb darabja, a Heisenberg február 6-án 19 órától a Móricz Zsigmond Színházban látható először magyarul Ullmann Mónika és Benedek Miklós előadásában, a rendező Szabó Máté.

– KM –
hirdetés