Egy győztes találkozó fontos tanulságai

Oláh Zoltán bravúros védéseivel döntő érdemeket szerzett a szünet utáni fordításban
Oláh Zoltán bravúros védéseivel döntő érdemeket szerzett a szünet utáni fordításban - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Csak alaposan előkészített helyzetből szabad lőni.


Az elfogadható kezdés után megtorpanás következett, úgy nézett ki, hogy meleg lesz a pite Lajosmizsén a nyíregyházi férfi kézilabdázóknak. Aztán a második félidőben nagyot javult a vendégek játéka, és értékes két ponttal tértek haza.

– Két nagy tanulsága is volt a szombati találkozónak –kezdte visszapillantását Bécsi János, a Nyíregyházi SN vezetőedzője. – Egyrészt az, hogy egy meccs hatvan percig tart, ezalatt végig fegyelmezetten kell játszani. Nem kezdtünk rosszul, ám az első félidő második felében két-három technikai hibát vétettünk, a mizseiek pedig kontrákkal büntettek.

– Szünet után sikerült összerázni a csapatot, volt egy negyedórás etap, amely alatt nem kaptunk gólt. Agresszívabb lett a védekezésünk, Oláh Zoli pedig fantasztikusan, hatvan százalék felett védett. Sikerült is fordítanunk, az előnyünket pedig biztosan tartottuk akkor is, amikor emberhátrányban voltunk.

– A másik tanulság, hogy miként az Ózd ellen és szombaton az első félidőben, nem szabad félhelyzetekből elvállalni a lövéseket. Amikor kidolgoztuk az akciókat, eredményesek is voltunk – így Bécsi János.

A nyíregyháziak mesterének egyébként bejött a hétvége, hiszen a nyíregyházi ifik is nyertek Lajosmizsén, játékosként pedig a Hajdúnánásban sikerült győztes csapatban szerepelnie.

KM-MLSporthírek


hirdetés