Egy hektáron égett a tűz Szorgalmatosnál – Megyei katasztrófavédelmi hírek

illusztráció
illusztráció - © fotó: KM-archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. július 1-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy személyautó lesodródott az útról és az árokba csapódott szerda délelőtt a 49-es számú főúton, Mátészalka és Kocsord között. A járműben ketten utaztak, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították és a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Több szabadtéri tűz is adott munkát a tűzoltóknak szerdán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Fiatal akácos aljnövényzete égett szerda délután Piricse külterületén, egy negyed hektáron. A nyírbátori hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltókat Szorgalmatosra riasztották a délutáni órákban, ahol egy hektáron gyulladt ki a száraz aljnövényzet. Egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat. Összehordott szemét gyulladt meg húsz négyzetméteren szerda este Tiszavasváriban, az Erdő utcában. A város önkormányzati tűzoltói szintén kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés