Egy hely, ahol a levegő süteménnyé változik

Kiflicskét Jenei Judit alakítja
Kiflicskét Jenei Judit alakítja - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Devecsery László szórakoztató, zenés interaktív játékában, A kék pék című darabban a gyerekek is részt vesznek.

Megtapasztalhatják, hogy a színházban pusztán a fantázia és a szavak erejével is varázsolhatunk, akár a semmiből – itt a levegő süteménnyé, játszótársunk pedig éppen sütőlapáttá változik, ha úgy akarjuk. Mert a mesében és a színpadon minden lehetséges: zenével, énekkel, tánccal, bábokkal, legfőképpen pedig egymással, egymást érintve mindenre képesek vagyunk.

A történet végére a gyerekek nem csak a hatalmas, közösen „sütött” kék kalácsban gyönyörködhetnek, hanem annak élményét is megtapasztalhatják, hogyan lehet az egymásra utaltságot igazi adománnyá, varázserővé formálni. A kék pék lendületes, zenés története arra tanít, hogy ha merünk álmodni, terveket tűzni magunk elé, és összefogunk a szeretteinkkel, semmi sem lehetetlen. Az előadás rendezője Tucker András, Kalács Kázmér, a kék pék szerepében Gulácsi Tamást láthatjuk, Kiflicskét, a feleségét Jenei Judit alakítja.

A ma öt órakor kezdődő bemutatóra korlátozott számban még kaphatók jegyek a színház jegyirodájában, előadás előtt a helyszínen, valamint az alábbi oldalon.

KM
hirdetés