Egy hét VIDOR-gás

Akt.:
Boban Markovic is színpadra lép
Boban Markovic is színpadra lép
Nyíregyháza – Több száz programot kínál a jubileumi fesztivál.

Már csak hármat kell aludni és kezdődik a jubileumi VIDOR: az idén 15 éves összművészeti fesztivál Nyíregyházán, valamint a megye további húsz településén augusztus 26–szeptember 3. között koncertekkel, színházi és bábelőadásokkal, akrobatákkal, zsonglőrökkel, pantomimesekkel, kiállításokkal és sok-sok nevetéssel várja az önfeledt kikapcsolódásra vágyókat.

Nagyon nehéz dolguk lesz az itt élőknek és az ide érkezőknek, hiszen annyi jó programot kínál az eseménysorozat, hogy szinte lehetetlen választani közülük. Azok járnak a legjobban, akik már három óra körül megérkeznek a belvárosba, hiszen egyszerre több helyszínen is elkezdődnek a koncertek, utcaszínházi előadások, a forgatagban karikaturisták, pantomimesek, street comedy show, artisták, bohócok gondoskodnak a „vidorgók” jó kedvéről. Ebben az évben flow show-t és elképesztő slackline bemutatót is láthatnak az extrém sportok kedvelői, de a késő esti film­vetítések sem maradnak el.

A Kossuth tér nagyszínpadán mindennap két fantasztikus produkciót láthat, hallhat a közönség: színpadra lép a világhírű Boban Markovic és zenekara, a Los de Abajo Mexikóból, Sergent Garcia Franciaországból, a Songhoy Blues pedig Maliból érkezik Nyíregyházára. A külföldi nagyágyúk mellett a hazai zenei élet kiválóságai is a VIDOR-on koncerteznek, így Rúzsa Magdit, Szabó Balázs Bandáját, Péterfy Borit, a Honeybeast-et, a The Bieberst, a Talambát, a Magashegyi Underground-ot és a Budapest Bárt is itt köszönthetjük. Remek koncertekkel és előadásokkal várja a fesztiválozókat a Korzó Színpad is, de érdemes lesz ellátogatni egy-egy fantasztikus zenei élményért a VIDOR-kertbe és a Móricz-kertbe is.

Zene, színház, finomságok

A hagyományokhoz híven az idén is a legvidámabb darabok szerepelnek a színházi versenyprogramban és nagyszerű művészek lépnek színpadra: nyolc nap alatt 16 kiváló előadást láthat a közönség. A dumaszínházban a legnevesebb hazai stand up-osok ontják a poénokat, és ha ez még nem lenne elég, utcazenei, bábszínházi és képzőművészeti programok is várják az érdeklődőket, az irodalmi kávéházban pedig olyan kiválóságokkal találkozhatunk, mint amilyen Makk Károly. Új helyszínek színesítik a sorozatot: a VIDOR-ligetben azokra emlékezhetünk, akik sokat tettek a fesztiválért, de már nem lehetnek köztünk, a VIDOR-faluban pedig kiváló ételek és italok várják azokat, akik megéheznek vagy megszomjaznak a rengeteg produkciót figyelve.

Több száz programot kínál a jubileumi eseménysorozat, amit mindenkinek látnia kell! Jöjjenek el és győződjenek meg róla a saját szemükkel: augusztus 26. és szeptember 3. között nem történhet jobb velünk, mint a VIDOR Fesztivál.

 

KM
hirdetés